ZAPALJEN KAFIĆ KAVALINO

On zapalio auto pa sad njemu zapalili kafić?

 Ranko Šuvar / CROPIX

Dan nakon što je nepoznata osoba u nedjelju nakon ponoći podmetnula požar u kafiću Kavalino u Papovoj ulici, stanari zagrebačke Knežije ne prestaju pričati o strahu koji su tada proživjeli.

Vlasnik lokala Srećko L. odbacuje policijske tvrdnje da je riječ o piromanskom činu, a u razgovoru s njim doznali smo da je prostor u najmu. Kako doznajemo, korisnik lokala je Karlo P. (25), kojeg se sumnjiči da je s prijateljem lanjskog studenoga na Prisavlju zapalio Mercedes u vlasništvu poduzetnika Želimira Kastelana.

- Nemam nikakvog komentara. Nikakve bombe nisu bačene, pišu se gluposti i izaziva panika bez veze. Zapalila su se vrata u unutrašnjosti gdje je pušački dio - uvjeravao nas je jučer Srećko L. S obzirom na to da su nam neki od stanara zgrade otkrili podatak da je možda “kamatarenje stiglo na naplatu”, vlasnik lokala Kavalino i to odlučno odbacuje.

Podsjetimo, u nedjelju 45 minuta nakon ponoći planulo je u Kavalinu. Sreća u nesreći je da ozlijeđenih osoba nije bilo, no u kafiću je nastala poprilična materijalna šteta. Prema pričanjima svjedoka, jedan od susjeda je protupožarnim aparatom prvi počeo gasiti vatru, a što je tome prethodilo, policija intenzivno utvrđuje. Inače, šest dana prije eksplozije počelo je preuređivanje kafića. Policijski očevid je, pak, otklonio tehnički kvar kao uzrok te pretpostavljaju da je nepoznati počinitelj namjerno prouzročio požar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:30