OBJAVA TUŽITELJSTVA

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu provodi izvide zbog više mogućih kaznenih djela koja se odnose na sječu stabala u Park šumi Marjan

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 16.04.2019. u 15:43

Split, 050319. Posjet potpredsjednika Vlade Damira Krsticevica i gradonacelnika Andre Krstulovica Opare radilistu na Marjanu gdje se sijeku unisteni borovi.
Na fotografiji: Posjeceni borovi.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Vojko Bašić / CROPIX

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu u suradnji sa splitsko-dalmatinskom policijom provodi izvide zbog više mogućih kaznenih djela koja se odnose na sječu stabala u Park šumi Marjan, doznaje se u tužiteljstvu.

Glasnogovornica Županijskog državnog odvjetništva Rene Laura za Hinu je izjavila da se radi o kaznenim djelima pustošenja šume, djelima protiv životinjskog i biljnog svijeta, protiv opće sigurnosti te dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

U odvjetništvu ne otkrivaju tko je podnositelj kaznenih prijava, no neslužbeno se doznaje da je Državno odvjetništvo dobilo dokument u kojem se jasno vidi da je na Marjanu tijekom akcije čišćenja park šume od potkornjaka posjećeno i nešto više od 1400 stabala koja nisu bila označena za sječu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo