STRIPTIZ MAFIJA

Opljačkani turisti doći će na svjedočenje

Na Općinskom kaznenom sudu vode se dva postupka za djelatnike noćnog kluba Princess jer su silom od turista naplaćivali skupa pića

ZAGREB - Zbog želje za dobrim provodom i uživanjem u plesu oskudno odjevenih djevojaka u sitne noćne sate, trojica Talijana i trojica Rumunja dugo će pamtiti posjet Zagrebu i noćnom klubu Princess u Hebrangovoj ulici.

A svu šestoricu očekuje još jedan posjet Zagrebu, i to Općinskom kaznenom sudu gdje se vode još dva postupka protiv šestorice konobara noćnog kluba Princess jer su, po već dobro poznatom scenariju, navodno iznuđivali svoje goste.

Uzeli im sve novce

Josip Šimičević (28), Zoran Vresk (30) i Ivica Strunjak (23) optuženi su za iznudu trojice Talijana kojima su 2. veljače prošle godine nasilno naplatili račun od čak 11.668 kuna. Marco B., (30), Matteo V. (37) i Luca P. (36) u Zagrebu su sudjelovali na međunarodnom turniru u pokeru, a te su noći na povratku u hotel poželjeli popiti još jedno piće. Ušli su u klub Princess, a jedan ih je konobar odveo do stola.

- Naručili smo tri koktela i pitali koliko će to koštati jer na stolu nije bilo cjenika. Konobar je rekao da će tri koktela iznositi 70 eura. Ubrzo je za stol došla plesačica, a s njom još dvije djevojke. Za djevojkama je domah došao i konobar govoreći da bi morali počastiti djevojke. Već je nosio šampanjac. - opisivao je provod Matteo V. istražnom sucu.

Kada su im konobari ispostavili račun od 11.668 kuna, Talijani su se neugodno iznenadili te su ga odbili platiti. Tada je osoblje, tvrde, postalo agresivno.

Prestrašeni Talijani predali su im 600 eura, no to nije bilo dovoljno. Strunjak je potom, navodi se u optužnici, Matteu V. Iz novčanika nasilno uzeo 450 eura i 800 kuna, dok je Šimičević Marca B. natjerao na karticom plati još 4399 kuna.

Izvadili palicu i nož

Trojicu mladih inženjera telekomunikacije iz Rumunjske, pak, navodno su u veljači 2007. iznuđivali konobari Zdeslav Šolta (27), Silvio Pantoš (31) i Sebastijan Paunović (25).

Ovidou Ioanu T. (29), Alinu C. (30) i Sorinu Dan J. (30), prema optužnici, ispostavili su račun od 9900 kuna iako su naručili samo jedan šampanjac po cijeni od 2995 kuna i dva soka.

Kada su odbili platiti, Šolta je navodno izvadio bejzbolsku palicu, dok je Pantoš Rumunjima prijetio nožem. I ta trojica djelatnika Princessa tvrde da nisu krivi. Tijekom istrage saslušane su i plesačice iz kluba. Jedna je jasno i opisala “modus operandi” u Princessu:

“Kada je konobar pitao što ćemo popiti, rekle smo šampanjac kao što je to već uobičajeno!”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:27