TROSTRUKO UBOJSTVO

OPSADNO STANJE ISPRED SPLITSKOG SUDA, POLICAJCI S PANCIRKAMA ČUVALI FILIPA ZAVADLAVA! Osumnjičenik za masakr se vratio u rodni grad

 
Filip Zavadlav
 Društvene mreže

Filip Zavadlav, osumnjičen za trostruko ubojstvo u Splitu, iz Zagreba je danas doveden u Split na Županijski sud. Tamo je održalo dokazno ročište na kojem otac i brat Filipa Zavadlava nisu dali iskaz jer su iskoristili tu privilegiju, javlja Dalmatinski portal.

Ročište se održalo pod velikim mjerama osiguranja. Nakon što je psihijatrica utvrdila da je Zavadlav raspravno sposoban, došao je na današnje ročište, a ispred ureda suca su stražarili policajci s pancirkama. Sudac mu je danas produljio istražni zatvor za još dva mjeseca.

Dalmatinski portal javlja da je on djelovao opušteno te da je dobio koji kilogram, a nije se činio kao da ima veće psihičke poteškoće.

Nakon održanog ročišta odveden je u splitski zatvor na ručak i kratki odmor te je u poslijepodnevnim satima krenuo prema Zagrebu.

- Saslušani su njegov otac i brat, no nisu davali iskaz jer su koristili blagodat nesvjedočenja. Nakon toga je održano ročište za produljenje istražnog zatvora. Prisustvovao mu je i Filip koji se nije izjašnjavao o potrebi produljavanja istražnog zatvora.

Pridružio se mojim riječima da će sud donijeti najpravilniju odluku. Filip je bolje, baš je to i sudac primjetio. Danas je procijenjeno da je raspravno sposoban, no što će biti dalje vidjet ćemo - kazao je Branko Šerić za Slobodnu Dalmaciju, Zavadlavov odvjetnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:30