KUP NA ŠUBIĆEVCU

OPSADNO STANJE U ŠIBENIKU Igra se dalmatinski derbi, a policija privela 22 pripadnika Bad Blue Boysa: 'Sumnjamo da su htjeli izazvati nerede'

 Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Uoči utakmice hrvatskog nogometnog Kupa između Šibenika i Hajduka koja se u srijedu igra (16 sati) na Šubićevcu, do 15 sati policija je privela ukupno 27 navijača. Zanimljivo je da su među privedenima, njih 22, najbrojniji navijači Dinama - pripadnici Bad Blue Boysa, koji su došli rano jutros u Šibenik dati podršku Funcutima i Šibeniku. Uz njih, još su privedena tri pripadnika Torcide i dva 'funcuta'.

- Prema do sada provedenim policijskim izvidima od ukupno 27 privedenih navijača, protiv desetorice bit će podnesen optužni prijedlog i privesti će na Prekršajni sud zbog prekršaja iz članka 4. Zakona o sprečavanju nereda na športskom natjecanjima. Pojednostavljeno kazano, kod njih desetorice pronađena su pirotehnička sredstva i alkohol koji su namjeravali unijeti u stadion. Svih 27 navijača policija je privela temeljeg istog Zakona, a zbog sumnji da bi mogli počiniti nerede prije i za vrijeme utakmice Šibenika i Hajduka – rekla je Marica Kosor, glasnogovornica šibenske policije.

Marica Kosor je istaknula kako do sada, pak, nije zabilježen nijedan izgred između suprostavljenih navijačkih skupina, dakle, ni najmanja tučnjava.

Od ranih jutarnjih sati, inače, Šibenik zbog ove utakmice pod opsadom jakih policijskih snaga, angažirani su svi raspoloživi pripadnici Temeljne i Interventne policije, a na brojnim prometnicama i prilaznim putovima su policijski punktovi.

Za podsjetnike je da je prije godinu dana, također pred kup utakmicu Šibenika i Hajduka, došlo do žestoke tučnjave između Torcide i Funcuta. Veća skupina navijača Hajduka je na starom pazara u središtu grada napala Funcute. Tom prilikom više osoba je ozlijeđeno, a teške ozljede zadobio je Igor Anaković, jedan od čelnika Funcuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:19