NESREĆA U LABINU

OPTUŽNICA PROTIV VOZAČICE KOJA JE POMELA GOSTE KAFIĆA I USMRTILA KUHARA IVANA U pijanom stanju autom uletjela na terasu kafića prepunu ljudi

 
 Dejan Stifanic / Glas Istre / CROPIX

Mia M. (28) iz Medulina suočila se ovih dana s optužnicom pulskog tužiteljstva jer je lanjskog prosinca u pijanom stanju vozeći kroz Labin, autom uletjela na terasu kafića prepunu ljudi i kojom prilikom je život izgubio Ivan Batelić (34), dok su još četiri osobe bile ozlijeđene.

Prema optužnici, ona je 14. prosinca oko 23.45 sati sa 1,2 promila alkohola u krvi vozila VW Polo pulskih registarskih oznaka Županijskom cestom Ulice Zelenice iz smjera Rijeke prema Puli, a s njom je u autu bio tri godine stariji suputnik.

Kad je skrenula u Ulicu Matije Vlačića nije se kretala sredinom kolnika obilježene prometne trake već je prednjim desnim kotačem auta udarila u rubnik nogostupa s desne strane kolnika te prešla na nogostup i skrenula u lijevo na traku za vozila iz suprotnog smjera te dalje prešla preko kolnika i nogostupa probivši metalnu konstrukciju zatvorene terase caffe bara Rock Caffe gdje je pomela grupu gostiju koja je sjedila za stolom. Većina posjetitelja tog prepunog kafića zajedno je s vlasnikom i osobljem ostala dovoljno prisebna da priskoči u pomoć ozlijeđenim ljudima tako što su izvukli auto van, počistili porazbacani inventar i olakšali pristup djelatnicima Hitne pomoći.

Labin,141219.
Osobni automobil zbog neprilagodjene brzine sletio s kolnika i zabio se u zatvorenu terasu ugostiteljskog objekta.
Foto: Dejan Stifanic / Glas Istre
Dejan Stifanic / Glas Istre / CROPIX

Oko jedan sat iza ponoći, međutim, iz pulske je bolnice policiji pristigla tužna vijest da nesretnom Bateliću nije bilo spasa i da je podlegao ozljedama koje su bile preteške. Osim Batelića, ozlijeđeno je još bilo četvero gostiju.

Dvoje je zadobilo teške ozljede, odnosno 32-godišnjakinja iz Raše i 31-godišnjak iz Labina prošli su s teškim ozlijedama dok su 29-godišnjakinja iz Raše te 27-godišnjakinja iz Svete Nedelje lakše ozlijeđeni.

Smrt Ivana Batelića zavila je Labin u crno. Bio je omiljeni kuhar u hotelu u Rapcu te bas gitarist u nekoliko lokalnih bendova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 12:30