ZAJEDNIČKO DJELOVANJE

OPTUŽNICA ZA ZLOČINAČKO UDRUŽIVANJE Suprug bivše Miss Universe sa suradnicima zaradio najmanje 9 milijuna kuna nudeći gradske stanove ispod cijene

Ivica Đolo (lijevo)
 HANZA MEDIA

Uskok je podigao optužnicu protiv petorice članova navodnog zločinačkog udruženja za koje sumnja da su zaradili najmanje devet milijuna kuna nudeći kupcima gradske stanove po cijenama ispod tržišne.

Na čelu optužene skupine je, kako se neslužbeno doznaje, Ivica Đolo, suprug bivše Miss Universe Ivane Delač Đolo, kojemu se i ranije sudilo zbog prijevara.

Tužiteljstvo tvrdi da je Đolo od početka 2015. do 19. travnja 2017. “u zajedničko djelovanje povezao ostale okrivljenike te više zasad nepoznatih osoba, radi stjecanja znatne nepripadne imovinske koristi neistinitim predočavanjem većem broju osoba mogućnosti kupnje nekretnina na području Zagreba po cijeni ispod tržišne te na ime realizacije od istih uzimanjem novca u znatnom iznosu, iako stvarne nakane niti mogućnosti da ishode obećano vlasništvo nisu imali”.

Prema uputama navodnog organizatora zločinačke skupine optuženici su pronalazili zainteresirane kupce kojima su se predstavljali lažnim imenima i nudili im mogućnost povoljne kupnje nekretnina. Pritom su tvrdili da je riječ o nekretninama koje su ostavina umrlih osoba bez nasljednika koje će prijeći u vlasništvo grada Zagreba.

“Okrivljenici su u više navrata izrađivali i zainteresiranim osobama predočavali nevjerodostojnu dokumentaciju nakon čega su im te osobe, ne posumnjavši u njihove navode, za realizaciju kupoprodaje predavale tražene iznose novca”, izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Ističu da su tim prijevarama optuženici zaradili najmanje devet milijuna kuna koje su međusobno podijelili prema ranijem planu i dogovoru.

Kada je u travnju prošle godine pokrenuta istraga ovog slučaja doznalo se da su prevaranti nudili stanove po cijeni 70 posto manjoj od tržišne. Od žrtava bi najprije tražili plaćanje za navodne troškove, a potom 1550 kuna po kvadratu stana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:14