ĐOLO I EKIPA

OSUĐEN KOMPANJON BIVŠEG SUPRUGA HRVATSKE MISICE Mora u zatvor na dvije godine, a ljudima koje je prevario pri kupnji stanova mora vratiti 8,6 milijuna

 
Ivica Đolo nije priznao da je sudjelovao u ovoj organiziranoj prevari
 Bruno Konjević / CROPIX

“Jako mi je žao zbog počinjenih djela. Ona su rezultat jednog teškog financijskog perioda kada sam počeo kao redar raditi za Ivicu Đolu po utakmicama i znao ga pitati za novac, a on mi ga je posuđivao.

Osjećao sam se dužnim i uvukao me u počinjenje ovih djela. Sada sam uredno zaposlen i osim ovog nemam nikakav drugi postupak. U vezi sam i mislim osnovati obitelj, a brinem se i o svojim roditeljima koji su osobe starije životne dobi.”

Priznao je u svojoj obrani Hrvoje Farkaš, zvani Farki (46), kojega je USKOK optužio da je zajedno s Ivicom Đolom, suprugom bivše Miss Universe Ivanom Delač, sudjelovao u lancu organiziranih prevara sa stanovima, oštetivši građane koji su htjeli kupiti stanove za milijunske iznose.

Farkaš, koji je za razliku od Đole priznao djelo, osuđen je u zasebnome postupku na 2 godine zatvora, a dužan je vratiti 8,6 milijuna kuna osobama koje je prevario i to u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude.

Optužnica je podignuta je protiv Đole, Farkaša, Roberta Pavlovića, Gabrijela Vuksana i Zorana Garića, no dosad su se s USKOK-om nagodili Pavlović i Vuksan koji su dobili dvije godine odnosno 16 mjeseci zatvora te se postupak nastavlja samo protiv Đole i Garića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 05:56