PONOVLJENO SUĐENJE

OSUĐEN MLADIĆ KOJI JE USTRIJELIO SVOJU DJEVOJKU (22) U PRSA Umrla je na rukama njegovog oca... 25-godišnjak nije došao na izricanje presude

 
Bruno Bajrić
 Nikola Vilić / CROPIX

Na Županijskom sudu u Splitu Bruno Bajrić (25) nepravomoćno je osuđen na 3 godine i 6 mjeseci zatvora zbog prouzročenja smrti iz nehaja njegove djevojke Anice Ćurić (22) hicem u grudi iz pištolja kalibra 9 mm u stanu u Slavonskoj ulici u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.

Optuženi Bajrić nije došao na objavu presude pod predsjedanjem suca Vladimira Živaljića u Velikoj dvorani splitskog Županijskog suda.

Radi se o drugom po redu suđenju nakon što je Vrhovni sud ukinuo prvu presudu na deset godina zatvora iz 2017. godine. Tada je okrivljen za ubojstvo iz neizravne namjere što kolokvijalnim riječnikom znači kako je bio svjestan smrtne opasnosti koju pištolj predstavlja te je time pristao na najgoru posljedicu do koje je i došlo.

Anica Ćurić je smrtno stradala 28. studenog 2016. godine oko 23 sata u stanu iz pištolja mauser werke parabellum, koji je imao pet metaka u okviru i iz kojeg joj je ispaljen metak u grudi.

Tijekom suđenja svjedočili su i Bajrićevi roditelji, Nikola i Nina Bajrić. Nikola je ponovio da stoji pri onome što je već prije kazao, a to je da mu je sin, nakon što se tragedija dogodila, kazao da je "ušao spremiti pištolj i da ne zna kako je opalio".

- To dijete je umiralo na mojim rukama, sigurno je nije namjerno ubio, volio ju je i stalno su bili zajedno - potvrdio je Bajrićev otac. Nakon njega pred sudsko vijeće sjela je Bajrićeva majka koja je kazala kako je njezin sin volio Anicu te da je ona, kad su njih dvije razgovarale, znala govoriti o planovima, spominjala je djecu i obitelj.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu teretilo ga je za ubojstvo za koje je propisana kazna od najmanje pet do 20 godina zatvora. Obrana je tvrdila da se radi o nehatnom prouzročenju smrti za koje je zapriječena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Sudsko vijeće je tijekom prvog suđenja zauzelo stav kako nije imao namjeru ubiti djevojku. Unatoč tome, kao dokaz krivnje za blaži oblik ubojstva uzeli su njegovu opsjednutost oružjem te činjenicu da je i djevojku vodio na gađanje.

Početkom prošle godine Vrhovni sud je ukinuo osuđujuću presudu i naložio novo suđenje uz ponovno izvođenje dokaza te njihovo evaluiranje. Tada je nad optuženim Bruno Bajrićem ukinut istražni zatvor te je na drugo suđenje dolazio iz Velike Britanije gdje je otišao raditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 18:23