KRVOPROLIĆE U DALMACIJI

OSUĐENE UBOJICE MLADIĆA (18) NA ZAPADNOJ OBALI U SPLITU Jedan mu nož zario u srce, a drugi oružje oprao da bi uklonio tragove stravičnog čina

Split, 191116.
Zapadna obala.
Veceras se na Branimirovoj obali ispred hotela Marjan dogodilo ubojstvo. Zrtva je 18-godisnji mladic koji se umro na putu u bolnicu. Detalji ubojstva nisu poznati.
Na fotografiji: ocevid na mjestu ubojstva.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Vojko Bašić / CROPIX

 

Na Županijskom sudu u Splitu, na suđenju zbog ubojstva Gorana Vidića (18) na Zapadnoj obali u Splitu u studenome 2016. godine, prvookrivljeni Karlo Gustav Krivec (19) dobio je pet godina zatvora što je maksimum po Zakonu za maloljetnike. Odmah po izricanju presude sproveden je u zatvor na Bilicama, javlja Slobodna Dalmacija.

Drugookrivljeni Leonard Šandrić (19) dobio je, pak, produženje maloljetničkog zatvora uz rok kušnje dvije godine.

Podsjetimo, Karlo Gustav Krivec je optužen da je 19. studenoga oko 20.45 nakon poziva prijatelja koji je tražio pomoć došao ispred hotela u izgradnji na splitskoj obali i tijekom verbalne prepirke i tjelesnog sukoba ubo nožem Gorana Vidića u predjelu prsa. Mladić je zadobio ubodnu ranu lijeve strane grudnog koša s oštećenjem srca, od koje je preminuo.

Drugoookrivljeni Šandrić se tereti da je, znajući da je  Krivec ubio Gorana Vidića, oružje oprao i obrisao radi uklanjanja tragova krvi. Zatim je bacio nož u grmlje kako ne bi bio pronađen.

Inače, obojica okrivljenih bili su punoljetni u vrijeme počinjenja kaznenog djela, ali su im sankcije izrečene po Zakonu za maloljetnike jer su bili tek napunili 18 godina.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo