DRAGAN KRMPOTIĆ

OSUĐIVANI PREVARANT ZAVRŠIO U REMETINCU ZBOG NOVIH OPTUŽBI Osumnjičen da je sa suradnicom 'prodao' nepostojeće stanove i u džep spremio 42.000 eura

 Boris Kovačev / CROPIX

Dragan Krmpotić (65), čije se ime do sada više puta spominjalo u kontekstu prevara sa stanovima, a koji je do sada zbog toga već dvaput pravomoćno osuđivan, uhićen je u utorak te osumnjičen da je 2016. jednoga kupca stana prevario za 42.000 eura.

Policija je uhitila Krmpotića, ali i 31-godišnju Andrijanu T. te protiv njih podnijela kaznenu prijavu zbog prevare. Budući da je neosuđivana, Andrijana T. je puštena da se brani sa slobode. Međutim, Krmpotić je završio u Remetincu zbog opasnosti od ponavljanja djela. Štoviše, s obzirom na to da je 2015. na Općinskom sudu u Velikoj Gorici zadnji put osuđen na uvjetnu kaznu s četverogodišnjim rokom kušnje, ukoliko bi za ovo najnovije djelo iz 2016. bio proglašen krivim i osuđen, uvjetna zatvorska kazna bi se pretvorila u bezuvjetnu.

Sumnja se da su njih dvoje 2016. od P. K. uzeli kaparu od 42.000 eura obećavajući da će za 84.000 eura moći kupiti dva stana na području Dubrave, koje će tvrtka Andrijane T. izgraditi. Kupac im je dao novac, a oni su mu dali bjanko zadužnicu na ime Andrijanine tvrtke. Međutim stanovi nikada nisu izgrađeni, oni mu nisu vratili novac, a kada je pokušao naplatiti zadužnice otkrio je da na računu tvrtke nema novca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:13