PRIJEVARA

OSUJEĆEN POKUŠAJ KRAĐE Srpski državljanin u Zagrebu htio iznajmiti kombi s lažnim dokumentima, uhvaćen nakon provjere OIB-a

 
Ilustracija
 Sergej Drechsler / CROPIX

ZAGREB - Zagrebačka policija uhitila je 26-godišnjeg srpskog državljanina koji je s lažnim dokumentima namjeravao prisvojiti kombi, ali je u tome osujećen jer je odgovorna osoba tvrtke za iznajmljivanje vozila provjerom OIB-a utvrdila da su dokumenti lažni te ga prijavila policiji.

Policija je u ponedjeljak izvijestila kako 26-godišnjaka tereti da je u svibnju izradio lažnu osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu, nakon čega je s odgovornom osobom poduzeća s područja Zagreba usmeno dogovorio najam kombija, lažno prikazujući svoj identitet i stvarnu namjeru prisvajanja teretnog vozila.

Fotografije dokumenata osumnjičeni je tvrtki za iznajmljivanje poslao mobitelom, a potom je i sklopio ugovor koji je potpisao lažnim imenom s krivotvorenih dokumenata.

Odgovorna osoba u toj tvrtki je, međutim, provjerila OIB putem internetske stranice te utvrdila da ti dokumenti ne postoje, o čemu je obavijestila policiju.

Muškarac je osumnjičen za kaznena djela krivotvorenje isprava i pokušaj prijevare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:12