PREVARA OD 8 MILIJUNA

Osumnjičeni riječki vaterpolist predao se nakon pola godine bijega

Petrića se tereti da je malverzacijama putem velikog broja tvrtki koje je otvarao na svoje ime, te povratu PDV-a, proračun RH oštetio za više od 8 milijuna kuna

RIJEKA - Nakon polugodišnjeg bijega i skrivanja bivši riječki vaterpolist Igor Petrić (38) jučer se vratio u Rijeku i predao istražiteljima koji su protiv njega podnijeli kaznenu prijavu zbog gospodarskih malverzacija teških 8 milijuna kuna.

Riječka policija priopćila je da je pronašla osumnjičenoga Kastavca, no istina je da se on u društvu s odvjetnikom sam javio na Županijski sud u Rijeci na kojem se vodi istraga protiv njega, a potom su pozvani policajci koji su ga uhitili temeljem raspisane tjeralice.

Petrića se tereti da je malverzacijama putem velikog broja tvrtki koje je otvarao na svoje ime, a uglavnom se radilo o sklapanju fiktivnih ugovora, te povratu PDV-a, proračun RH oštetio za više od 8 milijuna kuna.

Nažalost, u protuzakonite radnje uvukao jer suprugu i sestru, a kaznene prijave „zaradile“ su i tri mlade Riječanke koje je imenovao za direktorice svojih tvrtki.

Svo vrijeme Petrić se kretao na relaciji između Velike Britanije i Italije i navodno pokušavao naplatiti svoja potraživanja kako bi podmirio dugove u Hrvatskoj, no to mu izgleda nije uspjelo, te se konačno odlučio predati. Kada je buknula afera petsuosumnjičenih Riječanki privedeno je u Istražni centar riječkoga suda, a supruga i sestra nekoliko su dana zadržane u pritvoru riječkoga zatvora.

Inače, Petrić je u poslovne vode ušao preko trgovine odjećom, te je u zenitu poslovanja u središtu Rijeke otvorio dućane Diesela, Q-Bea, Miss Sixtya.

Upućeni kažu da je u probleme došao nakon ulaska u megalomanske projekte izgradnje novih stanova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:18