ZLOČIN NA LOŠINJU

OSUMNJIČENI UBOJICA TINEJDŽERICE U ZATVORU, ALI LIJEČNIK MU NIJE PROPISAO TERAPIJU 'Pregledali su ga doktori, ali trenutno ne uzima lijekove'

Branko Rafajac
 Matija Djanješić / CROPIX

Branko Rafajac (41), osumnjičenik za ubojstvo maloljetne djevojke iz Malog Lošinja, i dalje je u riječkom istražnom zatvoru.

Prema neslužbenim informacijama, nad njime je obavljen liječnički pregled, nakon čega liječnik Rafajcu nije odredio nikakvu terapiju i trenutno ne uzima lijekove.

Ova informacija sama po sebi ne bi bila toliko zanimljiva da zadnjih dana u medijima nije objavljeno nekoliko svjedočenja, među ostalima i Rafajčeve bivše partnerice, koja je tvrdila da je on prije nekoliko mjeseci prestao uzimati terapiju, da je njegovo ponašanje bilo nesuvislo i da je predstavljao opasnost, o čemu je, navodno, u više navrata prije tragedije obavještavala i policiju i Centar za socijalnu skrb. Nije isključeno da će nad Rafajcem biti provedeno psihijatrijsko vještačenje, nakon kojega može biti donesena odluka o hospitalizaciji. No, za sada ostaje u riječkom zatvoru.

Rafajčev odvjetnik slučaj nam nije želio komentirati. DORH je objavio kratko priopćenje u kojem nije otkrio nikakve detalje o sadržaju i tijeku postupka, pozivajući se na dob žrtve. Od policije smo zatražili informacije o tome kada je i u koliko navrata Rafajčeva bivša partnerica prijavljivala njegovo ponašanje, što je konkretno poduzeto i postoji li sumnja da su učinjeni propusti, no do zaključenja izdanja nismo dobili odgovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:22