ODLUKA SUCA ISTRAGE

OSUMNJIČENI ZA POKUŠAJ UBOJSTVA U OŠTARIJAMA IDE U PRITVOR 'Postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela i opasnost od utjecaja na svjedoke'

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 14.08.2019. u 16:19

, Image: 345646051, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Ilustracija / Profimedia, Alamy

Karlovačko Županijsko državno odvjetništvo ispitalo je u srijedu 20-godišnjaka, osumnjičenog da je iz vatrenog oružja u Oštarijama pokušao ubiti 21-godišnjaka, te mu je određen jednomjesečni istražni zatvor.

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu Ante Ujević udovoljio je zahtjevu tužiteljstva te osumnjjičenom odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Ujević je Hini izjavio kako će u istrazi biti saslušan velik broj očevidaca, koji su prostorno i rodbinski povezani s osumnjičenim, pa "postoji opasnost da bi on na slobodi mogao stupiti s njima u kontakt i utjecati na njihove iskaze".

Vezano za drugu točku po kojoj je određen istražni zatvor rekao je da je pucnjavi prethodio verbalni i fizički sukob te je utvrđena "visoka razina napetosti", što se kvalificira kao opasnost od ponavljanja kaznenog djela.

Ravnatelj ogulinske Opće bolnice Josip Zorko kazao je da je žrtva u ponedjeljak u bolnicu zaprimljena u životnoj opasnosti zbog prostrijelnih rana trbuha, ali je nakon operacije i intenzivnog liječenja u zadovoljavajućem stanju.

Načelnik Općine Josipdol Josip Mihaljević rekao je ranije da je incident s ranjavanjem mladića "jedan u nizu oružanih obračuna u Oštarijama u proteklih nekoliko godina“, te je izrazio nadu da će "nadležne službe sve vrlo brzo raščistiti slučaj da se obračuni ne bi nastavljali".

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo