NAREDBA TUŽITELJSTVA

OTAC DAVIDA KOMŠIĆA PUŠTEN IZ REMETINCA Iza rešetaka je završio zbog incidenta u kafiću, a s njim je bio uhićen i zet poznatog zagrebačkog poduzetnika

 
lijevo: Vjekoslav Komšić; u sredini: Vjekoslava Komšića, Ivu Komšića i Zorana Petrovića privode na Županijski sud; desno: Ivo Komšić snimljen prije nekoliko dana
 CROPIX

Ivo Komšić, otac Davida Komšića (20), mladića osuđenog 9. travnja na 30 godina dugotrajnog zatvora ubojstva Kristine Krupljan i njegov kum Vjekoslav Komšić (52) pušteni su u petak iz zatvora u Remetincu u kojem su završili zbog sumnje za prijetnju 33-godšnjem konobaru 10. travnja u 13.45 sati u jednom kafiću na Medveščaku. Zoran Petrović (42), koji je bio uhićen s Komšićima, ostao je u pritvoru jer mora odlužiti kaznu zbog drugog kaznenog djela.

Puštanje iz pritvora predložilo je tužiteljstvo nakon što su ispitani svi svjedoci, pa više nije bilo razloga za pritvor nad osumnjičenicima i oni su u petak napustili Okružni zatvor u Remetincu.

Ivo Komšić uhićen je dva dana nakon presude svom sinu, a policija ga je bila pozvala na razgovor i zato jer se dan nakon presude "motao" oko zgrade zagrebačkog Županijskog suda i zagledao parkirane automobile, pa je pravosudna policija obavijestila policiju koja je pozvala pirotehničare a bila je dodijeljena i zaštita sutkinji Sanji Mazalin koja je sudila njegovu sinu.

Ivo Komšić je sa kumom i Petrovićem, zetom Marijana Šarića, vlasnika Europatradea završio iza rešetaka jer su 33-godišnjaku prijetili zbog "neriješenih imovinskopravnih odnosa između trećih osoba". Šarića su mediji nazivali 'dobrim tajkunom iz Sesveta'. Opširnije o njemu pročitajte OVDJE

Oba Komšića i Petrović uhićeni su u srijedu, 11. travnja, navečer, a tijekom četvrtka, 12. travnja, ispitani su na policiji i tužiteljstvu i privedeni sucu istrage koji im je odredio pritvor.

Petrović je od ranije dobro poznat policiji, bio je uhićen i osuđen u akciji Transporter. Vjekoslavu Komšiću bilo je zabranjeno da nazoči suđenju, a nakon objave presude prijetio je fotoreporterima. Ivo Komšić je na objavi presude napravio incident te cijeloj svojoj obitelji naredio da izađe iz sudnice.

Davida Komšića i trojicu mladića još čeka suđenje 28. svibnja na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu zbog napada na Kristinu Krupljan i oštećenje njezina automobila na Bukovačkoj cesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:42