BJELOVAR

OTAC KOJI JE UBIO SINA NEPRAVOMOĆNO OSUĐEN NA ČETIRI GODINE ZATVORA Sin ga je prvo napao nožem, a on je zatim izvukao pištolj i pogodio ga u glavu

Shrvana Slavica Vujčić (na slici u sredini), majka ubijenog Sanjina (lijevo), ispričala nam je što je nagnalo njezina supruga (desno) da digne ruku na sina

Radovan Vujčić zvani Mravac (62) na bjelovarskom je Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora jer je u veljači prošle godine, prekoračivši nužnu obranu, ubio svojega sina Sanjina (40) koji ga je napao nožem.

Nakon ubojstva, Radovan Vujčić sam je pozvao policiju te im se predao rekavši da ga je sin napao.

Kako je ispričao nakon uhićenja, njegov sin Sanjin toga je dana došao posjetiti djecu koja su nakon razvoda ostala živjeti s majkom kod Sanjinovih roditelja, ali je izbio sukob te ga je sin napao nožem. Radovan Vujčić je jednim hicem iz pištolja pogodio sina u glavu usmrtivši ga na mjestu.

Zbog priznanja, te pošto su ispitani svjedoci, Radovan Vujčić je nakon mjesec dana bio pušten iz istražnoga zatvora i u postupku za ubojstvo sina branio se sa slobode.

Upravo zbog činjenice da je bio napadnut i da je branio život sudsko vijeće se odlučilo za nisku zatvorsku kaznu od četiri godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 11:19