NI TRAGA NI GLASA

OTAC NESTALOG MLADIĆA (20) S KORČULE TVRDI 'Nije se htio ubiti, moj Filip je otet. Teško je reći je li još živ. Strah me...'

Stjepan Romić, otac nestalog mladića s Korčule još uvijek ne gubi nadu da je njegov Filip živ. Međutim, smatra da je cijela potraga i istraga otišla u krivom smjeru i da je njegov sin otet, a za otmicu optužuje kriminalno podzemlje, piše Slobodna Dalmacija.

– Tek se sad počela obraćati pozornost na druge detalje, iako sam ih otpočetka upozoravao da se sve radi u krivom smjeru. Ispituju mene i istražuju obitelj, priča se o tome da u obitelji nisu uredni odnosi, da je siromašna, a to nije bitno. Strah me da je situacija otišla predaleko i da je malo vjerojatno da se nešto može spasiti - kaže Filipov otac te dodaje da mu sin nije imao razloga da pođe iz kuće.

- Nije se pošao ubiti, u kući nije bilo ni krivog pogleda. Ako je otet, teško je reći je li još uvijek živ - ističe Stjepan Romić.

Ni nakon tri tjedna ne zna se što je s Filipom Romićem koji je 1. veljače ove godine napunio 20 godina. Udaljio se iz svog doma u Korčuli 15. travnja, u nepoznatu pravcu, i od tada mu se gubi svaki trag unatoč angažiranju tehnike i većeg broja ljudi u potrazi za njim. Detaljno je pretraženo šire područje mjesta njegova stanovanja, uvale, šume, maslinici i nenastanjeni objekti.

Nema mu ni traga ni glasa. U pretrazi su, osim policije, sudjelovali i pripadnici Gorske službe spašavanja sa psima tragačima, DVD Korčula,Viganj, Orebić, Lumbarda, lovci i građani, a korišten je policijski brod, gumenjak GSS-a te helikopter HV-a. Svi se još uvijek nadaju da će se 20-godišnjak pojaviti živ i zdrav i da njegovo ime više neće biti u evidenciji nestalih, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:18