ZAVRŠNI DIO SUĐENJA

Otac ubijenog taksista ubojici: Marš svinjo jedna, ne okreći se prema meni!

Zadar, 021109.Zupanijski sud u Zadru. Elvis Sopic (na slici ) osudjen je na 30 godina zatvora zbog ubojstva zadarskog taksista Igora Custica. Ubojstvo se dogodilo 29.sijecnja 2008 godine nadomak sela Korlat pokraj Benkovca.Foto: Vladimir Ivanov / CROPIX
 Vladimir Ivanov / CROPIX

Obitelj ubijenog taksista Igora Ćustića u današnjem je završnom dijelu suđenja, odbila ispriku optuženog ubojice Elvisa Šopića koji se nakon završnih riječi obrane i optužbe pokušao ispričati okrenuvši se prema njima u sudnici. Nakon što je kazao kako se ne može podnijeti krivicu koja mu se stavlja na teret, 23-godišnji Šopić je okrećući se izjavio kako mu je žao zbog svega što se dogodilo.

- Marš svinjo jedna, ne okreći se prema meni - uzviknuo je otac ubijenog taksista Pilip Ćustić, koji suđenje i u ovom ponovljenom postupku prati od samog početka zajedno sa užom i širom obitelji. Od samog početka suđenja zamjerao je Šopiću što je u svojoj obrani kazao kako je njegova sina ubio zbog toga što ga je on provocirao jer je Srbin.

- Nitko tko je poznavao mog sina zna da to nije istina. Moj sin nije odgajan na takav način i ne mogu podnijeti da, osim toga što ga je krvnički ubio, govori takve stvari - izjavio je Pilip Ćustić koji od početka suđenja tvrdi da je 23-godišnjak iz Raštevića ubio njegova sina na strašan način samo zbog novaca, nakon čega je još i zapalio automobil kako bi prikrio zločin.

Šopić je tada nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora za kazneno djelo teškog ubojstva na krajnje podmukao način, no bez dokaza zbog čega je Vrhovni sud vratio slučaj na ponovno suđenje. Iako mu se do sada sudilo zbog teškog ubojstva na posebno podmukao način, na novom je suđenju sa izvođenjem novih dokaza po prvi put spomenut motiv, zbog čega je i promijenjena optužnica tužiteljstva koja ga sada tereti i za ubojstvo iz koristoljublja i paljevinu taksija zbog prikrivanja zločina.

Nova će se presuda donijeti u četvrtak u 13 sati, a Šopić se izmjenjenom optužnicom tereti da je 29. siječnja 2008. godine došao na zadarski Autobusni kolodovor gdje je naoružan napunjenom sačmaricom koju je skrivao pod jaknom došao po novac. Želeći sakriti oružje sjedanjem iza vozača, obmanuo je Ćustića kazavši mu kako će putem ukrcati još jednog suputnika koji je ujedno i njegov poznanik.

Zbog toga je obavio i fingirani razgovor mobitelom sa tim 'poznanikom', te je glumio kako ima 250 kuna za prijevoz. Dolaskom na osamljeno i neosvijetljeno mjesto na lokalnoj cesti prema Korlatu, Šopić je sa prednjeg desnog sjedišta jednim hicem oduzeo Ćustiću život, nakon čega ga je i pretražio zbog prisvajanja vrijednih predmeta i novca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:00