ZAVRŠENA POTRAGA

Otišao ribariti, pao u more i utopio se

 Žurnal24.si

ŠIBENIK - Mrtvo tijelo 55-godišnjeg Šibenčanina Bruna Mihaljevića koji je padom u more s brodice u subotu u 8.05 sati nestao u kornatskom arhipelagu 50 metara od otoka Smokvica Vela pronađeno je u subotu oko 12.30 sati.

Mihaljević je stradao tijekom jakog juga na brodici tipa Calafuria, kad je u jednom trenutku s brodice u more pao konop koji se zapleo oko propelera. Došlo je do gašenja pogonskog motora nakon čega je Mihaljević skočio u hladno more s namjerom da raspetlja užad, nestao s površine i potonuo.

Njegov partner u ribarenju, 49-godišnji Dubravko Žurić, havariju brodice i nestanak svoga kolege preživio je neozlijeđen, ali u stanju vidnog šoka. Nakon pronalaska tijela, brodicu je u Murter doteglilo plovilo NP-a Kornati, dok je mrtvo tijelo stradalog ribara preuzela policija koja će obaviti očevid.

Postaja pomorske policije u Šibeniku u subotu je u 7.55 sati zaprimila telefonsku dojavu da je u kornatskom arhipelagu između otoka Opat i Smokvice tijekom nevremena u more s brodice upala jedna osoba koja potom nije izronila.

Prema prvim informacijama, na brodici su se nalazile dvije osobe iz Šibenika,a prema riječima jednog od njih, do nesreće je došlo kad je brodski konop u jednom trenutku pao s brodice u more i nakon toga se omotao oko propelera.

Za nestalim Šibenčaninom, poduzetnikom i nekadašnjim ugostiteljom koji je zajedno sa svojim kolegom krenuo na ribarenje pokrenuto je intenzivno traganje u koje su se uključila dva policijska glisera, plovilo lučke kapetanije i NP-a Kornati kao i pripadnici GSS-stanice Šibenik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:52