UDAR NA NARKOTRAFIKANTE

OTKRIVAMO DETALJE AKCIJE 'FARAON': DOZNALI SMO TKO JE MEĐU UHIĆENIMA Kokain je u Slavoniju slao Splićanin koji je svojedobno pao s 40 kila droge

 PU vukovarsko-srijemska

Malo više od pola kilograma kokaina, koji bi na crnom tržištu dosegnuo vrijednost od 120.000 kuna, najveći je dio policijske zapljene nakon što je u kriminalističkoj akciji Faraon na istoku Hrvatske razbijen lanac dilera kokaina i heroina.

Nakon pet mjeseci istraživanja, kriminalistička policija PU vukovarsko-srijemske u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Vinkovcima podnijela je kaznenu prijavu protiv osam osoba koje je predvodio 58-godišnjak iz Vinkovaca.

On je drogu kupovao od Mladena V. i Branka J. iz Splita, a onda su je njegovi suradnici dilali na području Vinkovaca, Vukovara, Osijeka i Đakova. Riječ je, inače, o starim policijskim znancima od kojih su neki već i osuđivani zbog istih ili sličnih kaznenih djela.

Mladenu V. tako se prije 10 godina zajedno s još nekolicinom optuženih sudilo za šverc 40 kilograma kokaina iz Južne Amerike, a sudilo mu se i za pokušaj ubojstva Splićanina Boška L. 1998. godine. Istragom je bilo obuhvaćeno deset osoba, ali kaznene prijave podignute su protiv njih osam i svi su predani pritvorskom nadzorniku.

U pretragama domova i drugih objekata na više lokacija, kao i vozila pronađeno je i oduzeto 504 grama kokaina, 35 g heroina, 8 komada sjemenki biljke Cannabis sativa, novčani iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna u raznim apoenima i valutama, 10 mobilnih uređaja s više SIM kartica, 100 komada tableta heptanon, pištolj s pripadajućim spremnikom i nekoliko komada streljiva, precizna digitalna vaga te laktoza, punilo za miješanje s drogom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:57