PETRAČ TEŠKO OZLIJEĐEN

OTKRIVAMO: POLICIJA ZBOG NAPADA NA PETRAČA TRAGA ZA VJEKOM SLIŠKOM (29) Petraču je u jednom trenu prišao s leđa i pitao: 'Je l' znaš ti tko sam ja?'

 CROPIX

Policija zbog jučerašnjeg napada na Hrvoja Petrača, kako neslužbeno doznajemo, traga za Vjekom Sliškom (29), sinom Marka Sliška, ubijenoga 2002. i nećakom Vjeke Sliška, ubijenog 2001. godine.

Navodno su se Vjeko Sliško i Petrač ispred zagrebačkog hotela Esplanade se susreli sasvim slučajno jer su obojica došli prisustvovati događajima organiziranima u hotelu.

U jednom je trenutku, prema neslužbenim informacijama, Vjeko Sliško prišao Petraču s leđa te ga pitao: 'Je l' znaš ti tko sam ja?' te su se porječkali. Nakon toga, Petrač je navodno prvi udario šakom Sliška, no on se nakon udarca pribrao i počeo tući Petrača.

Premda su prve informacije ukazivale da su Petraču polomljene obje noge, doznajemo da je on zadobio prijelom jedne potkoljenice i to prilikom pada. Zbog loma ga očekuje operativni zahvat. Također, s obzirom da je Sliško Petrača nastavio tući dok se ovaj nalazio na tlu, zadobio je i ozljede glave te je pretrpio potres mozga.

Kao što smo izvijestili, do okršaja je ispred Esplanade došlo oko 22:30, a Petrač je nakon svega odvezen u KBC Zagreb.

Zagrebačka je policija u kratkom priopćenju, ne navodeći identitet sudionika incidenta, objavila da se napadač prvo kratko obratio Petraču te ga potom napao i teže ozlijedio. Dodali su i da za počiniteljem koji se dovodi u svezu s ovim događajem intenzivno tragaju, a kriminalističko istraživanje je u tijeku. Iz policije su za nedjelju u 15 sati sazvali izvanrednu konferenciju za novinare.

Hrvoje Petrač je prije desetak godina bio osuđen zbog otmice tada maloljetnoga sina bivšega generala Vladimira Zagorca. Dok je tada zbog sudskog postupka punio stupce medija, interes za njegove aktivnosti nakon odsluženja zatvorske kazne je splasnuo. Poznato je samo da se, kao i njegov bivši prijatelj i nekadašnji pomoćnik ministra obrane Zagorec, i on vratio u posao trgovanja vojnom opremom, i to kao zastupnik filijale jedne svjetski poznate izraelske tvrtke.

Premda nikada nije službeno radio za državu, Petrač je za vrijeme rata i u vrijeme osamostaljenja Hrvatske bio osoba koja je imala veliki utjecaj u tadašnjem političkom establišmentu. Iz toga vremena seže i njegovo, sada bivše prijateljstvo, s generalom Vladimirom Zagorcem, koji je tijekom rata obnašao dužnost pomoćnika obrane za logistiku, odnosno bio osoba operativno zadužena za nabavku oružja u vrijeme UN-ovog embarga.

Petrač se također okušao i u bankarskim vodama te je u devedesetima, zajedno s unukom predsjednika Franje Tuđmana, Dejanom Košutićem bio suvlasnik Kaptol banke.

U veljači 2004. Petrač je osumnjičen kao organizator otmice tada maloljetnoga Zagorčevoga sina, a pred policijom i Uskokom je najprije pobjegao u Izrael gdje se skrivao dvije godine. Nakon toga je uhićen u Grčkoj te je na ponovljenome suđenju osuđen na 6 godina zatvora. Iznoseći svoju obranu na suđenju, prokazao je međutim Zagorca za krađu 5 milijuna dolara vrijednih dragulja, a na osnovi Petračeva iskaza državno odvjetništvo je na kraju optužilo i Zagorca, koji je za krađu dragulja osuđen na 7 godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:55