NIJE DOSTAVIO DOKUMENTACIJU

OTKRIVAMO: POREZNI UDAR NA ŠUKERA Istraga porijekla imovine: Šef HNS-a mora platiti 6 milijuna kuna poreza na 12 milijuna kojima je jamčio za Mamiće!

 Damir Krajač / CROPIX

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker trebao bi, temeljem rješenja Porezne uprave, uplatiti u državni proračun čak šest milijuna kuna poreza i prireza.

Porezna uprava utvrdila je nesrazmjer u Šukerovim prihodima i rashodima za 2015. godinu od 12,8 milijuna kuna na što mu je razrezan porez po stopi od 40 posto te prirez od 18 posto.

Poreznici su izračunali da je Šuker lani imao dokazive prihode od oko 600.000 kuna, dok je s druge strane potrošio oko 1,5 milijuna kuna.

Pored toga, posudio je Mariju Mamiću ukupno 12 milijuna kuna za jamčevinu za njega i njegova oca Zdravka Mamića. Šuker je tijekom poreznog nadzora tvrdio da su ta gotovinska sredstva njegova osobna ušteđevina stečena tijekom profesionalne nogometne karijere te da ima još 1,5 milijuna ušteđenog novca.

Međutim, poreznicima nije dostavio dokumentaciju koja bi potvrdila da je to stvarni izvor njegovih prihoda, pa su izračunatu razliku ocijenili kao nedokazane prihode, odnosno neprijavljeni dohodak i obračunali mu porez i prirez od šest milijuna kuna.

Sve detalje o poreznom udaru na Davora Šukera pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista u petak!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:12