MUTNI POSLOVI

OTKRIVEN PARAVAN ZA PROSTITUCIJU Sve je isplivalo na vidjelo kad je muškarac policiji prijavio da ga je nožem napala djelatnica kozmetičkog salona

 Ilustracija / Darren Robb / Alamy / Alamy / Profimedia

B. N. i njegova supruga M. N. uskoro bi mogli sjesti na optuženičku klupu zbog sedam kaznenih djela vezanih za prostituciju kojom su si pribavili najmanje 240 tisuća kuna, piše portal Bjelovar.live.

Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ovih je dana protiv mladog bračnog para podiglo optužnicu kojom ih se tereti za organizaciju prostitucije na način da su putem internetskog oglasnika Oglasnik.hr objavljivali oglase s fotografijama golih žena u rublju ili toplesu u eksplicitnim pozama. Na brojeve mobitela u njihovim oglasima javljali su se brojni zainteresirani klijenti koji su potom dolazili u njihov salon za masažu koji je bio smješten nedaleko maksimirskog stadiona.

Klijente bi u salonu dočekala neka od ukupno sedam djevojaka koje su ih od siječnja 2017. do siječnja 2019. godine spolno zadovoljavale.

- Spolne usluge bile su u vidu opuštajućih masaža s ručnim završetkom po cijeni od 250 do 450 kuna, masaža tijelom 'body to body' s ručnim završetkom po cijeni od 300 do 500 kuna, a pri čemu su optuženi s djelatnicama dijelili zaradu na pola - stoji u optužnici.

Od dnevnog prometa okrivljeni su uzimali po 50 kuna za oglašavanje, a ukoliko neka od djevojaka jedan dan nije mogla raditi, organizatori "masaže" su od svih djevojaka uzimali od 500 do 800 kuna dnevno. U optužnici stoji i kako je o zaradi svaka djevojka dnevno vodila tabelu iz koje je bilo vidljivo koliko su zaradile po pojedinoj usluzi i koliko od toga ide osumnjičenima.

Odvjetništvo je zatražilo od suda da okrivljene proglasi krivima i svakom izrekne zatvorsku kaznu u trajanju od tri godine te da svaki vrati po 120 tisuća kuna koliko su zaradili kaznenim djelima. Možda najzanimljiviji dio cijele priče je onaj u kojem se objašnjava kako je policija uopće doznala za prostituciju. Kako stoji u optužnici, 16. kolovoza 2018. godine oko 16.52 sati jedan muškarac prijavio je policiji da ga je djelatnica kozmetičkog salona napala nožem. Policija je promptno reagirala i ubrzo je sve isplivalo na vidjelo. Okrivljenom su zaplijenili nekoliko mobitela, a brojevi su odgovarali onima u oglasniku, u kategoriji ”Osobni kontakti/masaže”. Iz bilježnica koje su zaplijenjene u salonu policijske istražitelje nemalo je iznenadila i vrlo detaljno vođena evidencija, piše Bjelovar.live.

- Iz preslike rukom pisanih papira gdje piše; oglas, promet te ime djevojke koja radi u salonu, vidljivo je da se zarada u salonu dijelila na način da šefici ide dio, a ostatak djevojci koja je pružila 'uslugu'. Primjerice, pokraj iznosa od 250 kuna piše da šefici ide 150, curama ide 100 kuna i tako je popisano za svaku mušteriju - stoji u optužnici. Sve djevojke imale su lažna imena poput Lena, Hana, Megi, Melanie ili Leila, a kazna za nedolazak na posao bila je 500 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:23