SMRT NA CESTI

OTKRIVEN UZROK STRAVIČNE NESREĆE KOD KARLOVCA Neoprezni vozač odvezao u smrt sebe i suputnika, djevojka (20) se bori za život

 

U teškoj prometnoj nesreći koju je jučer u popodnevnim satima prouzročio svojim automobilom na D-6 u Okiću nedaleko Vojnića smrtno je stradao sam vozač, 58-godišnjak, a tragedija je bila kobna i po život njegova dvije godine mlađeg putnika. Iz istog vozila je i i preostalo troje teško ozlijeđenih, među kojima jedna osoba ima po život opasne ozljede, potvrdila je to policija u svojem redovitom izvješću.

U nesreći su, podsjetimo sudjelovala dva osobna vozila i kamion s prikolicom koji je prevozio trupce.

Policija navodi da 58-godišnji vozač koji je upravljao osobnim vozilom slovenskih registracijskih oznaka u zavoju nije prilagodio brzinu kretanja osobinama i stanju mokrog kolnika te je izgubio nadzor nad upravljačem, prešao na suprotni kolnički trak i udario u teretni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka s priključnim vozilom slovenskih oznaka kojemu je za upravljačem bio 40-godišnji muškarac.

Tom prilikom od siline udara osobni automobil je odbačen u vozilo austrijskih nacionalnih oznaka koje je naišlo, kojega je pritom odbacio u zaštitnu ogradu. Tim vozilom je upravljao 53-godišnjak, koji je, kao i vozač kamiona, prošao bez ozljeda.

Dvoje putnika iz slovenskog vozila, 65-godišnjak i 19-godišnjak oporavljaju se od teških ozljeda, dok se liječnici Opće bolnice Karlovac još uvijek bore za život 20-godišnje djevojke koja im je bila suputnica.

- Očevidom je na mjestu događaja rukovodila zamjenica općinske državne odvjetnice, a policija provodi daljnje kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja dodatnih okolnosti nastanka ove prometne nesreće, kažu u policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:30