JEDAN RADNIK U BOLNICI

OTKRIVEN UZROK TRAGEDIJE NA FARMI PORED ĐAKOVA Otac i sin poginuli su na licu mjesta u urušavanju silosa, još jednoj osobi utvrđene teške ozljede

 
Stipo Markić (lijevo) i Goran Markić (desno, snimljen tijekom prosvjeda u Zagrebu)
 Vlado Kos / CROPIX, Ranko Šuvar / CROPIX

Otac Stipe (71) i sin Goran (32) Markić smrtno su stradali u urušavanju silosa u srijedu oko 17 sati, a za jedan život člana poznate stočarske obitelji, još se bore liječnici osječke bolnice.

Do nesreće je, navela je policija, došlo prilikom čišćenja tla u prostoru unutarnjeg dijela silosa na farmi u Đurđancima nedaleko Đakova.

Prema zasad poznatim podacima, na tri muškarca se urušio zid silosa izrađen od betonskih blokova koji je vrijedna obitelj gradila, a policija navodi kako je do urušavanja došlo uslijed narušavanja statike bočnog zida.

Dijelovi zida pali su na trojicu muškaraca, a uslijed višestrukih ozljeda na mjestu događaja poginuli su 71-godišnjak i 32-godišnjak, dok je ozlijeđenom 30-godišnjaku pružena liječnička pomoć u osječkoj bolnici, gdje je utvrđeno da je zadobio teške ozlijede, odnosno otvoreni prijelom potkoljenice noge.

Mrtva tijela 71-godišnjaka i 32-godišnjaka također su prevezena u osječki KBC radi obdukcije, a policija nastavlja daljnji rad na utvrđivanju okolnosti ovog tragičnog događaja.

Obitelj Markić itekako je poznata u đakovačkom kraju - bave se uzgojem mesnih pasmina krava, a upoznala ih je i cijela Hrvatska kada su još 2011. s gotovo 700 grla stoke došli pred zgradu Općine Semeljci koja im nije produžila zakup nad 65 hektara zemlje. Zemlje koju su obrađivali 18 godina. Slučaj nedobivanja zemlje doveo je u Semeljce i tadašnjeg ministra poljoprivrede Petra Čobankovića, a obitelj Markić zapravo je bila i okidač za oduzimanje dodjele zemlje lokalnoj samoupravi i prebačena u Zagreb na Agenciju za poljoprivredno zemljište.

Obitelj je zbog zakupa zemlje prosvjedovala i 2015. kada su s pet bikova stigli u Zagreb pred zgradu Ministarstva poljoprivrede i Agenciju za poljoprivredno zemljište. Stipe je, inače, bio ponosni otac šestero sinova i šest kćeri koji su svi vrijedno radili na imanju, piše Agroklub.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:48