OBAVLJENA ISTRAGA

OTKRIVEN UZROK VELIKOG POŽARA U RIJECI Policija privela 35-godišnjeg zaposlenika Elgrada. Vatrenu stihiju izazvao je nevjerojatno neopreznim potezom!

 
 Matija Djanjesic / CROPIX

Policija je danas privela 35-godišnjeg hrvatskog državljanina kojeg sumnjiči za izazivanje velikog požara u skladištima Elgrada koji je buknuo u petak oko 21 sat, a tereti ga se za počinjenje kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Prema Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, 35-godišnjak je izazvao požar ispraznivši pepeljaru s neugašenim cigaretama u plastičnu vreću za otpad. Skladište je, navode u policiji, "napustio bez da se prethodno uvjerio da su svi opušci ugašeni, uslijed čega je došlo do zapaljenja sadržaja plastične vreće". Vatra se potom proširila na skladišni prostor sa strojevima, opremom i drugim predmetima, kao i na susjedno skladište druge tvrtke te na autopraonicu u neposrednoj blizini. Sveukupna materijalna šteta procjenjuje se, kako ističu u PU PG na više milijuna kuna.

Rijeka, 160218.
U vecernjim satima izbio je veliki pozar na Skurinjama u skladistu trgovine Elgrada. 
Na fotografiji: gasenje pozara je u tijeku, svi vatrogasci su na terenu.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teška kaznena djela protiv opće sigurnosti, vezano s kaznenim djelom dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom, 35-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku. Riječ je, inače, o radniku u Elgradu.

Očevid, koji je započeo u nedjelju oko 15 sati, nakon što je potpuno ugašena zgarište, provela je policija uz stručnu pomoć djelatnika Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ iz Zagreba i u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci. Policija je, kako ističu u PU PG, od prve dojave prisutna i osigurava mjesto događaja.

Inače, u samom požaru, kakav se ne pamti u Rijeci posljednjih 20 godina, nije bilo ozlijeđenih osoba, a ugasili su ga pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Rijeka i DVD-a s područja Viškova i Grobnika. Tijekom požara, detonirao je veći broj plinskih boca, što je otežavalo gašenje, no vatra je, još u noći s petka na subotu, stavljena pod kontrolu kroz nekoliko sati.

U trenutku izbijanja požara u Elgradu više nije bilo radnika koji su napustili prostor malo prije toga. Plameni jezici dizali su se desetak metara u zrak, tako da je požar bio vidljiv i iz susjednih kvartova, a pobudio je veliku znatiželju građana koji su se zaustavljali i promatrali što se događa.

U konačnici, vatra je progutala pet hala skladišta Elgrada, zatim skladište druge tvrtke te autopraonicu.

U galeriji fotografija pogledajte buktinju u Rijeci!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:17