UHIĆENE TRI OSOBE

OTKRIVENA POZADINA SAČEKUŠE U MAKARSKOJ Ubijeni taksist nije se bavio samo taksiranjem, razbojnicima je donio novac, a oni su ga namamili u zamku

 
Automobil ubijenog taksista
 Ivo Ravlic / CROPIX

Ubijeni makarski taksist nije ubijen zbog svog primarnog posla - taksiranja, nego zbog toga što se bavio švercom deviza, što je bio njegov sekundarni posao, piše Slobodna Dalmacija.

Bivši policajac Jozo Čorić (66) bio je sve samo ne naivan čovjek i morao je imati valjani razlog da se nađe s trojicom muškaraca od kojih su dvojica poslije uhićena u selu Civljani, u srijedu ujutro, a jedan je "pao" već ranije u utorak navečer na graničnom prijelazu Bajakovo, kada se nakon razbojstva vraćao u Srbiju.

Specijalci su jutros uhitili dvojicu njegovih kompanjona u Civljanima i kod njih je pronađena većina ukradenog novca, a radi se o 200 tisuća kuna i deset tisuća eura koje je danas pokojni Ćorić nosio sa sobom prije nego je izudaran i opljačkan.

Policija o svemu šuti, samo se zna da su uhićenici u prostorijama PP Makarska i da se nad njima provodi krim-obrada, a sutra bi trebali biti dovedeni pritovorskom nadzorniku, a onda i na Županijsko državno odvjetništvo u Splitu.

Kako neslužbeno doznajemo, razbojnici su nazvali Jozu rekavši da bi im trebao veći iznos u kunama jer imaju namjeru kupiti stan u Dalmaciji, a on je otišao na dogovoreno mjesto i na sastanak ne sluteći da je u biti upao u njihovu zamku.

Nesretni čovjek je najvjerojatnije napadnut na putu za Veliko brdo, ali je nakon napada uspio ući u svoje vozilo, sivu škodu, s kojim je taksirao po Makarskoj i onako krvav se dovesti do makarskog supermarketa Konzum gdje je zatražio od šokiranih djelatnica pomoć.

One su odmah nazvale Hitnu pomoć u čijim kolima je nesretni čovjek i preminuo na putu za splitski KBC.

Dok je bio pri svijesti, napadnuti je spominjao da je kod sebe imao 200 tisuća kuna i deset tisuća eura, ali nije spominjao ni broj napadača, ni kako se napad odigrao, a kamoli motive i detalje koji su prethodili ovom surovom događaju.

Naložena je obdukcija tijela pokojnika na Odjelu patologije jer je lako moguće da je preminuo ne od zadobivenih ozljeda nego i od stanja šoka u kojem se našao za vriejme napada.

Oni koji su ga vidjeli nakon napada govorili su da ni po čemu nije izgledalo da će čovjek umrijeti od onih ozljeda koje su bile vidljive golim okom i u odjeći.

Pojavila se priča da je pokojnik prije nekoliko godina već bio napadnut, i to nožem, baš zbog šverca deviza,ali nam više izvor iz policije nije potvrdilo tu tezu ili možda nisu htjeli potvrditi dok se ne sklopi cijeli mozaik ove priče.

Za sada se ovaj slučaj vodi kao razbojništvo sa smrtnom posljedicom, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 06:33