U ISTRAŽNOM ZATVORU

OTKRIVENI DETALJI KRVAVOG NAPADA NA STUBIŠTU ZGRADE Mladog Puljanina izbo je zbog djevojke, oba aktera od ranije su poznati policiji zbog droge

 
 Sergej Drechsler / CROPIX/Ilustracija

Državljaninu Bosne i Hercegovine, 22-godišnjem Mahiru Hodžiću koji neprijavljeno boravi u Hrvatskoj, jučer je određeno jednomjesečno zadržavanje u istražnom zatvoru zbog sumnje da je protekle subote oko 10.30 sati u zgradi u Zadarskoj ulici nožem pokušao ubiti 23-godišnjeg Puljanina I. G.

Glas Istre od njegovog odvjetnika Roberta Mikca doznaje da mu je jednomjesečno zadržavanje u istražnom zatvoru određeno zbog postojanja opasnosti da bi mogao pobjeći i postati nedostupan hrvatskom pravosuđu te da bi na slobodi mogao počiniti isto ili teže kazneno djelo.

Hodžića je policija uhitila nepunih 12 sati nakon zločina koje je počinio na stubištu zgrade u Zadarskoj ulici gdje je u lokvi krvi pronađen 23-godišnjak koji je bio izboden nožem. Mladić je prebačen u pulsku bolnicu gdje je operiran.

Nakon što je policija obavila očevid i krenula u potragu za počiniteljem, ispostavilo se da je on i sam u sukobu lakše ozlijeđen, a u subotu u 22:15 sati pronađen je i uhićen na kolodvoru u Rovinju.

Kako neslužbeno doznaje Glas Istre, dvojica mladića sukobila su se zbog jedne djevojke, a oba aktera su od ranije poznati policiji zbog zlouporabe droge.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja 22-godišnjak je u nedjelju oko 22 sata predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske.

Osumnjičenog su interventni policajci u ponedjeljak oko podneva priveli na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo uz kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva, a potom, u poslijepodnevnim satima, i dežurnom sucu istrage Županijskog suda u Puli koji mu je odredio jednomjesečno zadržavanje u istražnom centru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:37