DOZNAO KAZNU

OTKRIVENI DETALJI NEOBIČNE NESREĆE U POŽEGI Prije nego što je autom uletio u dnevni boravak kuće pijani mladić je 15 kilometara bježao policiji

 
 D. Krstanović / Požega.eu

Poznate su sve okolnosti koje su prethodile nesvakidašnjoj prometnoj nesreći koja se oko ponoći dogodila u Požegi, piše portal Požega.eu. Sve je započelo u Velikoj u ponedjeljak, jučer navečer oko 22.45 sati u Ulici dr. Franje Tuđmana, gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa pokušali zaustaviti osobni automobil marke „Opel“ zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,49 promila upravljao 22-godišnjak i koji je nastavio vožnju.

Za njim su upalivši svjetlosno-zvučne signale (rotirajuće plavo svjetlo i sirenu) krenuli policijski službenici, no vozač se nije zaustavljao već je nastavio vožnju gdje je u mjestu Trenkovo bez zaustavljanja prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, te se nastavio kretati u pravcu Požege.

Tu je na raskrižju ulica Cernička i Luka put, uslijed neprilagođene brzine, udario u živicu, a potom u zid obiteljske kuće u vlasništvu 73-godišnjaka. Vozač je smješten u posebnu prostoriju policije.

Iz svega se može zaključiti da je to bila prava policijska potjera za odbjeglim vozačem koji je bježao više od 15 kilometara. Pitanje je bi li ga policijski službenici stigli da je nastavio put prema Novoj Gradiški i Zagrebu ili bi ga dočekala druga policijska patrola i zapriječila mu prolazak. Zbog nepoznavanja pravca kojim je trebao napustiti Požegu vozač je skrenuo u sporedne ulice, te tamo počinio prometnu nesreću.

FOTOGALERIJA: Automobilo se zaletio u dnevni boravak

Prekršajnim nalogom za navedene prekršaje 22-godišnjaku je izrečena novčana kazna u iznosu od 12,5 tisuća kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci i deset negativnih bodova.

Koliko nam je poznato to je za sada najveća izrečena novčana kazna i zapriječeno upravljanje vozilom uz negativne bodove koje je izrekla Policijska postaja Požega nakon donošenja novog Zakona o sigurnosti prometa na cestama, piše Požega.eu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:27