NAPAD NA IVICU IVIĆA

OTKRIVENO TKO JE POSTAVIO EKSPLOZIV U AUTOMOBIL PODUZETNIKA I BIVŠEG BOKSAČA Policija ekspresno riješila slučaj

 
Ivica Ivić (sredina i desno)
 Ranko Šuvar, Neja Markičević/CROPIX; Jutarnji list

Slučaj stavljanja 2,5 kilograma eksplozija u BMW tvrtke Ivić cars, koji je otkriven u nedjelju navečer u prostorijama tvrtke za prodaju rabljenih vozila na Samoborskoj cesti, zagrebačka policija je vrlo brzo riješila.

Zbog prijetnji te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, kriminalisti su stavili lisice na ruke 31-godišnjem muškarcu. Njega se sumnjiči da je imao za cilj izazvati uznemirenost i strah kod Ivice Ivića (37), višestrukog prvaka u kickboksu, pa je tijekom srpnja, dok je Ivićev BMW bio na popravku kod mehaničara, došetao do autoservisa.

Ušao je u dvorište i odmah locirao Ivićev auto jer je na njemu bila oznaka tvrtke te otvorio nezaključano vozilo u čiji je prtljažnik ispod tapecirane podloge, podmetnuo 2,5 kilograma plastičnog eksploziva. U pretresima domova i automobila na području Zagreba i Crikvenice, a temeljem sudskih naloga, kod 31-godišnjaka je pronađen pištolj marke Walther s pripadajućim spremnikom i streljivom te mobitel i manja količina droge.

PUZ

Po dovršetku obrade, policija je protiv osumnjičenog kaznenu prijavu dostavila Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

PUZ

Je li ideja o podmetanju eksploziva bila baš od 31-godišnjaka ili je pozadina dublja kao što Ivić tvrdi još od ubojstva njegova brata u Španskom prije dvije godine, nije poznato.

PUZ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 20:11