PODIGNUTA OPTUŽNICA

'OVO JE NA RAČUN KUĆE' Konobar iz Zatona gostima umjesto rakije poslužio - deterdžent sa solnom kiselinom! Gosti zadobili teške ozljede

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 09.12.2017. u 10:42

Neja Markičević/CROPIX

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 22-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, piše Zadarski.hr.

Muškarac je kao zaposlenik restorana u Zatonu pokraj Zadra, 6. kolovoza, oko 23 sata, nakon što je poslije večere jedan od konobara ponudio rakijom na račun kuće petero gostiju, iz kanistra bijele boje s vidljivim natpisom i upozorenjem na njemu, za šankom u čaše natočio deterdžent za pranje posuđa marke Ecosol. To je učinio iako je bio svjestan da se uz šank nalazi više kanistara, te je lakomisleno smatrao da u čaše toči rakiju.

Čaše su poslužene gostima, a oni su u uvjerenju da se radi o rakiji, popili deterdžent koji sadrži solnu kiselinu uslijed čega je dvoje gostiju tekućinu uspjelo ispljunuti zadobivši erozije jezika i usana uz crvenilo i otok, odnosno lakše tjelesne ozlijede, dok je dvoje gostiju progutalo deterdžent i od toga zadobilo teške ozljede - kaustične ozljede jednjaka i želuca, a jedan od njih i čir, piše Zadarski.hr.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr
Tagovi

Izdvajamo