UŽAS U SVETOJ HELENI

Ozren M. pokunjen, vidno zbunjen i s lisicama na rukama u pratnji policajca priveden na ispitivanje, sudac mu odredio pritvor

 
Privođenje vozača BMW-a
 CROPIX

Danas u 10.55 sati, dakle četiri dana od stravične prometne nesreće na naplatnim kućicama Sveta Helena, s lisicama na rukama na ispitivanje u prostorije Općinskog državnog odvjetništva je doveden vozač BMW-a Ozren M. (35). Pokunjen i vidno zbunjen izašao je iz policijskog kombija te u pratnji jednog policajca, ušetao u dežuranu.

Tijekom poslijepodneva, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu po prijedlogu Državnog odvjetništva odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Podsjetimo, sukus kaznene prijave koju je zagrebačka policija podnijela protiv njega je činjenica da je u vrijeme naleta na kolonu vozila u četvrtak oko 13 sati, bio pod utjecajem droga i lijekova ali i da je vozio brzinom daleko većom od dozvoljene.

Točno 24 sata od uhićenja, zagrebačka policija ga je kazneno prijavila da je izazvao prometnu nesreću u kojoj su tri osobe teško ozlijeđene. Ako mu se sudskim putem dokaže krivnja, prijeti mu do osam godina zatvora. Ostaje još upitno je li u vrijeme naleta razgovarao na mobitel, a njegova obitelj je, kako su nam poručili preko odvjetnika, unesrećenoj tročlanoj obitelji Dobrenov uputili pismo žaljenja i iskrenih želja u njihov potpuni oporavak.

Podsjetimo, na udaru nekontrolirane vožnje Čakovčanina Ozrena M. našao se Daniel Dobrenov (38), bivši teniski trener Petre Martić te njegova supruga Ana i sedmogodišnji sinčić. Svo troje je u teškom stanju hospitalizirano u zagrebačkim bolnicama te su liječnici dali svoj maksimum da ih spase.

FOTOGALERIJA: Vozač BMW-a koji je skrivio nesreću na naplatnim kućicama priveden na ispitivanje

Dobrenovi su kobnog dana iz Budimpešte, gdje su sletjeli iz daleke Australije, stizali u Zagreb odakle su dalje, nakon susreta s prijateljima, trebali otići na ljetovanje na Dugi otok. Vozili su se u Škodi te strpljivo prilazili naplatnoj kućici Sv. Helena.

Međutim, tog četvrtka u 12,43 sati naplatnoj kućici se približavao i Ozren M. u svom BMW-u vozeći se oko 150 km/h. Bez ikakvog kočenja, zabio se u Škodu mađarskih tablica u kojoj su bili Dobrenovi. Škoda je odletjela u betonski zid i potom u dvije naplatne kućice udarivši pritom u stražnji dio Audija. Zelinski vatrogasci su obitelj spašavali iz smrskanog automobila. Pričinjena šteta je velika, a hoće li Ozren M. biti zadržan u jednomjesečnom pritvoru, doznat će danas popodne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 13:14