POKUŠAJ UBOJSTVA?

PAKLENI PLAN Načelniku općine i supruzi prerezali kočnice automobila

Tribunj, 290409. Na fotografiji: Damir Pilipac, nacelnik opcine Tribunj.Foto: Stanko Feric / EPEHA
 Stanko Feric / EPEHA

Načelniku općine Tribunj Damiru Pilipcu (HDZ), njegovoj supruzi kao i njihovom susjedu Miroslavu Perkovu, nepoznati počinitelj ili više njih u noći srijede na četvrtak oštrim predmetom prerezali su na njihovim automobilima crijeva kočionog sustava, čime su ih direktno potom doveli u pogibeljnu situaciju.

Naime, načelnikova privatna Lada Niva kao i privatni Renault Twingo njegove supruge bili su parkirani ispred njihove obiteljske kuće gdje je također parkirno mjesto susjeda i vlasnika također oštećenog Suzukija koji je u cijeloj sabotaži prošao najgore budući da e u četvrtak rano ujutro odmah nakon kratke vožnje zbog iznenadnog propadanja kočnica prvi zabio u kameni zid.

Ne znajući što se dogodilo susjedu Perkovu, kratko nakon toga u svoj Twingo sjela je načelnikova supruga. Provezla se polako nekih par stotina metara i srećom primijetila da kočnice nisu ispravne. Zaustavila se i mobitelom pozvala supruga koji potom bez gledanja u podvozje i ne sluteći o čemu se radi, sjeda u Ladu Nivu, kreće i još brže se zaustavlja uz pomoć ručne kočnice.

Potom je izašao iz vozila i uočio kako je gusto ulje zamazalo unutrašnjost kotača i odmah je pomislio na mogućnost sabotaže te je kontaktirao suprugu i javio joj da do dolaska policije ne sjeda u vozilo.

Uskoro je načelnik saznao i za isti problem koji se dogodio njihovom susjedu Perkovu i njegovo prisilno zaustavljanje u kameni zid.

Jutros je načelnik Pilipac bio na razgovoru u policiji te nam je nakon završetka rekao:

- Uopće mi nije jasno tko mi je to mogao učiniti i s kojim motivom budući da sa nikim nisam u svađi, niti u situaciji da mi je netko makar indirektno prijetio - naglasio je načelnik i dodao:

- Jednako tako nemam nikakvih profesionalnih ili problema političke konotacije u svome mjestu i šire, pa mi je zbog toga sve nejasno, što sam kazao i policiji. Jednako tako stav je moje supruge i susjeda čiji je automobil oštećen i sva je sreća da se sve završilo samo sa oštećenjem automobila. U svakom slučaju vjerujem da će policija odraditi svoje, ali će mi nažalost od danas, želio to ili ne, nužna kontrola podvozja vozila prije uporabe očito morati postati nužna rutina - zaključio je Pilipac.

Ukoliko policija pronađe počinitelje, a time i motiv, prema kaznenom zakonu ovakva vrsta diverzije vrlo lako koincidira s kvalifikacijom djela tretiranog kao ubojstvo u pokušaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:11