SURADNJA USKOKA I POLICIJE

PALA SLAVONSKA NARKO HOBOTNICA Razbijen lanac od 17 krijumčara droge, među njima policajac i vojnik!

Duje Klarić / EPH

VINKOVCI – Lanac krijumčara i preprodavača droge razbijen je proteklog vikenda na području Vukovarsko-srijemske županije, gdje su policijski službenici uhitili 16 osoba, dok je za jednom raspisana tjeralica.

Među uhićenima su i jedna djelatna vojna osoba te jedan policajac iz PU istarske, koji je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela udaljen s dužnosti. Uhićene osobe su u dobi od 19 do 37 godina, a pretragom njihovih domova i prostorija koje koriste pronađena je droga različitih vrsta.

Više stotina komada tableta ecstazy, više stotina grama različitih vrsta opojnih droga (marihuana, speed, hašiš). Također su pronađena i oduzeta novčana sredstva, digitalne vage, oružje i hladno oruđe i više komada mobilnih komunikacijskih sredstava. Sve osobe su uz kaznenu prijavu predane pritvorskom nadzorniku.

Kako su istaknuli voditelj Službe kriminalističke policije Mario Karamatić i voditelj Odjela kriminaliteta droga Goran Lovrić riječ je o operaciji koja se naslanja na operativnu akciju kodnog naziva „BIG DEVIL“ koju je Služba kriminalističke policije Policijske uprave vukovarsko–srijemske u koordinaciji s USKOK-om i u suradnji s policijom Crne Gore provodila od listopada 2015. godine.

Izdvajamo