ILEGALNI TRANSPORT

PALI ŠVERCERI IZBJEGLICA Srbin i dvojica Afganistanaca uhićeni kod Dvora

    AUTOR:
    • Mate Piškor

  • OBJAVLJENO:
  • 12.06.2018. u 12:37

Karlovac, 06062018.
Policijski sluzbenik uocio je ilegalne prelaske i s ciljem sprecavanja prelaska drzavne granice izdao zapovjed da pocinitelj stane. On je na njegovu zapovjed direktno krenuo u napad na policijskog sluzbenika. S ciljem odbijanja napada na sebe, policijski sluzbenik je uporabio vatreno oruzje na nacin da je ispalio hitac u zemlju.
Na fotografiji: Granicni prijelaz sa Slovenijom u Priliscu.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
Robert Fajt / CROPIX

Ilustracija

SISAK – Srbin i dvojica Afganistanaca uhićeni su u nedjelju 10. lipnja u mjestu Donji Žirovac, nedaleko od Dvora, mjesta u blizini granice Hrvatske i BiH. Njih se sumnjiči da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, u pokušaju, te su predani pritvorskom nadzorniku PU Sisačko-moslavačke.

Kako doznajemo od Natalije Mezak Dolenčić, glasnogovornice PU Sisačko-moslavačke, policajci su u nedjelju u Donjem Žirovcu zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 32-godišnji srbijanski državljanin, dok su putnici u vozilu bili dvojica Afganistanaca, starih 27 i 30 godina.

Svu se trojicu sumnjiči da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, došli do Donjeg Žirovca u namjeri preuzimanja točno neutvrđenog broja stranih državljana i njihovog daljnjeg ilegalnog transporta preko teritorija Republike Hrvatske na teritorij drugih država članica Europske unije, u čemu su ih spriječili te uhitili policijski službenici.

Informaciju o tome što je bilo s izbjeglicama koje su ova trojica švercera ljudima trebali prebaciti do Slovenije i da li su oni uspjeli prijeći hrvatsku granicu, u interesu istrage nismo dobili.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo