UDAR NA DILERE U SPLITU

PAO MLADI PAR S REKORDNOM KOLIČINOM ECSTASYJA Frizer Pero i upravna referentica Josipa unajmili stanove, jedan koristili kao skladište za drogu

 
 PU splitsko-dalmatinska

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave splitsko-dalmatinske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana, 32-godišnjakinjom i 28-godišnjakom. Operativnim radom policijskih službenika došlo se do saznanja o sumnji u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, priopćili su iz splitsko-dalmatinske Policijske uprave u nedjelju.

- Stoga su policijski službenici, temeljem naloga nadležnog suda, 4. siječnja 2019. godine obavili pretragu prostorija dva stana koje navedeni koriste na kaštelanskom i splitskom području.

Tom prilikom su pronađene i oduzete 24 PVC vrećice s ukupno 5711 tableta droge ecstasy, 498 grama droge heroin, jedna PVC vreća sa 126 grama droge MDMA, dvije PVC vrećice s ukupno 699 grama droge marihuane i jedna PVC vrećica s 8 grama droge kokain.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ protiv osumnjičenih je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava te su jučer predani policijskom pritvorskom nadzorniku, navodi se u priopćenju-

- Dovršeno kriminalističko istraživanje nastavak je niza uspješnih i složenih istraživanja iz domene zlouporabe droga na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Operativni rad i aktivnost policije na samom početku ove godine rezultirali su do sad najvećom zapljenom droge ecstasy na području ove policijske uprave, izvijestila je još splitska policija.

Kako piše Slobodna Dalmacija, među 5711 ecstasyja koji su zaplijenjeni za crno tržište su, doznaje se, uhićenici nudili tablete s logom Supermana, Batmana i Bugattija te dio u obliku dijamanta.

Navedene stanove koristili su 32-godišnjakinja i 28-godišnjak, oboje hrvatski državljani koji su nakon kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku te će biti ispitani na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu nakon čega će se odlučiti o istražnom zatvoru.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, prijavljene su dvije osobe iz Splita: Josipa B. (32), upravna referentica i Pero Š. C. (28), frizer. Ni jedno ni drugo do sada nemaju policijski dosje. Oba stana su iznajmljena s tim da je uhićeni dvojac živio zajedno u onom u Splitu dok im je onaj u Kaštelima služio kao skladište za drogu. Iako su živjeli zajedno nisu bili u intimnom odnosu već samo u poslovnom.

Oboje su imali i legalne poslove, ona kao prodavačica u trgovačkom centru, a on u svojoj struci.

Ecstasy se prodaje najčešće u tabletama i to po cijeni od 100 kuna po komadu tako da bi zaplijenjena količina značila više od 570.000 kuna zarade. Sveukupno, dvojac je, ako nije konzumirao svoju ilegalnu robu, zalihe iz “boksa” u Kaštelima po cijenama na uličnom tržištu mogao prodati za zaradu od milijun kuna.

Tijekom prošle, 2018. godine evidentirano je ukupno 1975 zapljena različitih vrsta droga te 188 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, izvijestila je splitska policija.

PU splitsko-dalmatinska

Velik 'ulov' i u Zagrebu

Zagrebačka policija u petak je prilikom redovite kontrole prometa u Novome Zagrebu uhitila 21-godišnjaka koji je kao suvozač u automobilu u ruksaku imao gotovo 1,7 kilogram amfetamina tzv. speeda, a u njegovom je stanu pronađeno još 8,7 grama te droge kao i 275 grama marihuane te 106 grama punila za povećanje mase droge.

Iz policije su u nedjelju priopćili da su mladića pritvorili zbog neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Uhićen je nakon što su policajci u Novom Zagrebu zaustavili osobno vozilo u kojem je on bio na mjestu suvozača te im je pritom izručio crni ruksak u kojem je pronađeno ukupno 1685 grama amfetamina pakiranog u dva paketa.

U istrazi provedenoj tijekom subote, u pretrazi stana kojim se mladić koristio policija je pronašla još 8,7 grama amfetamina pakiranog u pet vrećica, 275,3 grama marihuane spremljene, odnosno pakirane u jednu staklenku i jednu vrećicu sa 106 grama punila za povećanje mase.

Istragom je utvrđeno da je 21-godišnjak nabavljao veće količine "speeda" koji je skrivao, vagao i prepakiravao u stanu u kojem stanuje, te ga potom dalje neovlašteno prodavao konzumentima na području grada Zagreba, navodi PUZ. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 13:45