NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

PAO SERIJSKI PROVALNIK U PROSTORIJE HRVATSKIH NOGOMETNIH KLUBOVA Nema što nije ukrao: Sef s novcem, kotao za paprikaš, printer, kuhalo, sladoled...

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 10.12.2019. u 17:50

Velika Gorica, 250418
Zupanijski sud u Velikoj Gorici. Privodjenje najtrazenijg hakera na svijetu, 19 godis!njeg Hrvata Kristijan Razum, koji je uhicen u velikoj medjunarodnoj akciji.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / CROPIX

Ilustracija

 

Zagrebačka policija uhvatila je 45-godišnjaka kojeg sumnjiči za niz provala u nogometne klubove iz kojih je ukrao razne predmete - od sladoleda, nogometne lopte i kotla za paprikaš, do sefa za novac i tehničkih uređaja.

Osumnjičenog 45-godišnjaka policija tereti za deset provala i tri pokušaja provale i jedne krađe, a još traga za zasad nedostupnim 54-godišnjakom, za kojeg sumnja da ga je poticao na ta nedjela.

Policija je utvrdila da je stariji muškarac angažirao 45-godišnjaka da počini ta nedjela, pri čemu ga je upućivao u rent-a-car da iznajmi vozilo i pokazivao mu objekte u koje treba provaliti, kao i predmete koje treba ukrasti.

Nakon svake provale mlađi muškarac bi 54-godišnjaku predao teretni automobil s ukradenim predmetima koje bi on prodao i s njim podijelio novac.

Osumnjičeni je u rujnu provaljivao u nogometne klubove u Donjem Stupniku, Žabnici, Donjoj Bistri, Brdovcu, Gaji, Velikoj Ostrni, Banovo i Botincu i u veterinarsku stanicu u Lonjici, a pokušao je provaliti u trgovinu u Rakovcu te u župni ured na Trgu sv. Klare u Zagrebu.

Među stvarima koje je ukrao su metalni sef s novcem, monitor, pisač, toneri, zvučnik, kotao za paprikaš, plinska boca, kosilice, razni alat, sokovi, televizor, sladoledi, novac, nogometna lopta i kuhalo.

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo