POLICIJSKA AKCIJA

PAO VIKEND REKORDER U ZAGREBU: Policajci za volanom zatekli mrtvog pijanog 53-godišnjaka, imao je 2,12 promila

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 16.09.2019. u 13:11

Sibenik, 030419.
Na podrucju svih policijskih uprava u Hrvatskoj danas se provodi cjelodnevni nadzor kretanja brzine vozila. Akcija se provodi temeljem Plana organizacije TISPOL- mreze prometnih policija drzava Europe, 24-satni nadzor brzine na podrucju cijele RH i u preko 20 drzava clanica TISPOL-a. Brzina se mjeri u velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama.
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
Nikša Stipaničev / CROPIX

Arhiva

 

Na zagrebačkom području tijekom vikend akcije „Alkohol, droga i brzina“ policija je utvrdila 47 prometnih prekršaja vožnje u pijanom stanju, a rekorder je 53-godišnjak koji je imao 2,12 promila alkohola u krvi zbog čega mu je oduzeta vozačka dozvola.

Prometni policajci zaustavili su 53-godišnjaka koji se u subotu oko 19.50 sati automobilom kretao Ulicom Vice Vukova te mu je alkotestiranjem izmjereno 2,12 promila alkohola u krvi, zbog čega mu je oduzeta vozačka dozvola te je u nedjelju prepraćen na Prekršajni sud.

Istog dana oko 2.40 sati policajci su zaustavili 35-godišnjakinju koja se automobilom karlovačkih registracijskih oznaka kretala Jadranskom avenijom te joj je izmjereno 0,5 promila alkohola u krvi radi čega je isključena iz prometa te joj je oduzeta vozačka dozvola.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 662 prometna prekršaja, od čega 282 prekršaja nepropisne brzine, 65 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 47 prekršaja vezanih za vožnju u alkoholiziranom stanju. Kod 10 vozača alkotestiranjem je utvrđeno više od 1,5 promila, dok je alkohol u krvi evidentiran kod pet mladih vozača. Tijekom akcije deset je vozača odbilo preliminarno testiranje na drogu.

Uz to, zabilježen je i 41 prekršaj nepropisne uporabe mobitela, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, dva prekršaja upravljanja pod zabranom i 222 ostalih prekršaja.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo