PRIJETILI JOJ

PAR IZ SPLITA KAZNENO PRIJAVLJEN ZBOG TRGOVANJA LJUDIMA Zatočili su 18-godišnjakinju iz BiH, uzeli joj dokumente i tjerali ju na razne poslove

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 26.08.2019. u 15:23

Split, 080717.
Zbog pronalaska eksplozivne naprave zaostale iz Drugo svjetskog rata, nakratko je evakuirana plaza Trstenik kod hotela Radisson Blu. Djelatnici specijalne policije neutralizirali su napravu koja se nalazila 150 metara udaljena od obale.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / Ilustracija / CROPIX

Splitska policija uhitila je 29-godišnjaka i 30-godišnjakinju koji su u stanu zatočili 18-godišnju državljanku Bosne i Hercegovine i iskorištavali ju za razne poslove, te su kazneno prijavljeni zbog trgovanja ljudima.

Splitska policija u ponedjeljak je priopćila kako se 18-godišnjakinja 12. srpnja javila na oglas za čuvanje djeteta te došla u Hrvatsku u dogovoru sa spomenutim parom.

Oni su joj uzeli i zadržali putovnicu koju joj nisu htjeli vratiti.

Osim dogovorenog posla čuvanja djeteta, iskorištavali su je i za druge poslove, a za obavljeni posao nije bila plaćena niti se mogla slobodno kretati bez pratnje 30-godišnjakinje i 29-godišnjaka, kojega policija tereti i da je smrću prijetio djevojci.

Ona je 23, kolovoza uspjela pobjeći iz stana i pozvati policiju.

Pružena joj je liječnička pomoć te je utvrđeno da nije ozlijeđena.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo