PONOVLJENI POSTUPAK

PARAVINJA OPET IZBAČEN IZ SUDNICE Trebao je iznijeti svoju obranu, ali je samo vrijeđao sud!

Paravinja ponovno u sudnici - u ponovljenom postupku završeno iznošenje dokaza
Sibenik, 191012.Zupanijski sud Izrucanje presude Draganu Paravinju za pokusaj silovanja i ubojstvo Antonije Bilic. Paravinja je proglasen krivim po svim tockama optuznice i osudjen je na 40 godina zatvora.Na fotografiji: Dragan Paravinja.Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Nikša Stipaničev / CROPIX

ŠIBENIK - U Šibeniku je na Županijskom sudu, u nastavku suđenja za teško ubojstvo i pokušaj silovanja maloljetne Antonije Bilić iz mjesta Kričke kod Drniša, ročištu nazočio i Dragan Paravinja, koji je na prethodnom ročištu 30.siječnja ove godine zbog neprimjerenog ponašanja, točnije vrijeđanja i omalovažavanja suda, udaljen iz sudnice do okončanja dokaznog postupka.

Svoju ćudljivu narav i hirovitost Paravinja je pokazao i danas, kada je ponovno zbog neprimjerenog ponašanja udaljen iz sudnice nakon čega je za petak u 10 sati najavljeno izricanje presude.

Na današnjem ročištu koje je zatvoreno za javnost Paravinji su, dok nije udaljen iz sudnice, predočeni dokazi koji su bili iznošeni tijekom postupka u njegovoj odsutnosti,nakon čega je trebao odlučiti hoće li i na koji način iznositi svoju obranu.

Inače, na posljednjem ročištu održanom 19. ožujka iskaze su dale dvije vještakinje sudske medicine iz Zagreba vezano za okolnosti identifikacije posmrtnih ostataka za koje je obdukcijom i DNA analizom potvrđeno da pripadaju Antoniji Bilić. Svjedočili su i vještaci prometne i telekomunikacijske struke te svjedoci Milan Rendulić i Veljko Dadasović koji su u selu Fulaj u blizini Modruša pokraj cestovnog ugibališta pronašli ostatke djevojčinog tijela te Vinko Prizmić, pročelnik HGSS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:19