MORA PLATITI KAZNU

'PAS MATER GLADNU, LOPOV, TAT, TI MOJE HOĆEŠ!' Nasrnula na susjeda jer je mislila da je pokosio dio njenog travnjaka: 'Prvo me vrijeđala, a onda...'

Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Gospođa (66) sa šireg varaždinskog područja proglašena je krivom zbog remećenja javnog reda i mira jer je na dvorištu vikala, galamila i štapom zamahivala prema svom vršnjaku, 66-godišnjem susjedu, i to zato jer je mislila da je - pokosio i dio njenog travnjaka.

Okrivljena se nije odazvala na glavnu raspravu, dok je susjed tijekom postupka opisao da je toga dana u svom voćnjaku kosio travu, a ona je bila u svom voćnjaku, pišu Varaždinske vijesti.

- Kada me ugledala, počela je na sav glas vikati, galamiti i vrijeđati me pogrdnim riječima: 'Pas mater gladnu, lopov, tat, ti moje hoćeš', te je zamahivala štapom prema meni kada sam kosio jer je smatrala da sam pokosio i dio njenog travnjaka. Sve su čuli susjedi, a čulo se i na cestu - kazao je.

Dodao je da sa susjedom već tri godine nije u dobrim odnosima, a razlog su imovinsko-pravni odnosi oko međe. Štoviše, nakon tog je događaja protiv nje podnio prijedlog radi razvrgnuća zajednice suvlasništva na nekretnini.

Sud je ocijenio kako je 66-godišnjakinja počinila prekršaj, iako samo mjesto prekršaja nema značaj javnog mjesta. No, oštećeni je naveo da je događaj bio dostupan na javnom mjestu - cesti.

Inače, prekršajni postupak protiv 66-godišnjakinje pokrenut je povodom optužnog prijedloga Policijske postaje Varaždin, a sud joj je naposljetku izrekao plaćanje novčane kazne od 375 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:04