STRAVA I UŽAS

PEDOFIL IZ ZAGREBA OSUĐEN NA ČETIRI I POL GODINE ZATVORA Monstrum mjesecima nakon škole seksualno zlostavljao djevojčicu s posebnim potrebama

 
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Na četiri godine i šest mjeseci zatvora danas je na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen 61-godišnji muškarac zbog seksualnog zlostavljanja djevojčice s posebnim potrebama mlađe od 15 godina.

Nepravomoćno je proglašen krivim za tri kaznena djela, spolnu zloporabu djeteta mlađeg od 15 godina, bludne radnje te upoznavanje djece s pornografijom.

Riječ je o optuženiku koji je 2017. i početkom 2018., točnije do uhićenja u veljači te godine, povremeno prevozio djecu s posebnim potrebama do škole i kućama na širem zagrebačkom području. Teretilo ga se da je tijekom posljednja četiri mjeseca učestalo iskorištavao situaciju na način da je svu drugu djecu razvezao kućama nakon škole dok je tada 14-godišnju djevojčicu ostavljao posljednju. Kada su tako ostajali sami, najprije je pokušavao pridobiti njezino povjerenje nudeći joj razne darove, kupovao joj je sladoled, vodio je po trgovačkim centrima i slično. A onda ju je počeo seksualno iskorištavati.

Njezina pomajka pronašla je kod nje mobitel koji joj je dao vozač, a usto je primijetila i da se dijete sve češće vraća kući sa zakašnjenjem te je o tome razgovarala s učiteljicom. Na koncu je i djevojčica, kada je shvatila da vozač od nje traži i spolni odnos, sve ispričala učiteljici, koja je odmah izvijestila sve nadležne službe. Tako je vozač lani u veljači završio u istražnom zatvoru, gdje je proveo narednih osam mjeseci.

Nakon provedenog dokaznog postupka sudsko vijeće smatralo je nedvojbeno dokazanim da je optuženi vozač počinio sva tri kaznena djela koja su mu se stavljala na teret. Pored spomenute zatvorske kazne, izrečene su mu i posebne mjere zabrane približavanja na manje od 100 metara školama, vrtićima i svim drugim ustanovama u kojima se okupljaju djeca, a ne smije ni kontaktirati žrtvu.

Ipak, bude li poštovao spomenute mjere, pravomoćnost presude, odnosno odluku Vrhovnog suda po mogućim žalbama čekat će na slobodi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:26