POLICIJA SVE ISTRAŽUJE

PET BOMBI OSTAVLJENO U POLJU KUKURUZA KOD BJELOVARA, TRI EKSPLODIRALE Vlasnik polja naletio na njih kombajnom: 'Netko me želi ubiti!'

 
 Bjelovar.live

Dok je kombajnom žeo kukuruz, bjelovarski poljoprivrednik Miroslav Šulc (66) naletio je na pet ručnih bombi koje su bile povješane na stabljike.

Tri su bombe eksplodirale, a dvije se nisu aktivirale iako su ih noževi kombajna sasjekli.

Kako su izvijestili iz bjelovarsko-bilogorske policije, bombe su postavljene na poljoprivredno zemljište između starih Pavljana i Prespe nedaleko Bjelovara.

Vlasnik zemljišta za portal Bjelovar.live ispričao je kako je izgledao trenutak kada su ga, usred žetve, pogodile tri detonacije.

- U jednom trenutku ispred kombajnasu zaredale strašne eksplozije. Blo ih je ukupno tri. Pomislio sam da sam gotov, ne znam kako sam to preživio. U trenutku eksplozije prsnulo je vjetrobransko staklo i pritisak me izbacio sa sjedala. Onda sam tek začuo detonaciju - u šoku je ispričao Šulc koji se ne sjeća ni kako je izišao iz kombajna.

Uvjeren je da ga netko želi ubiti.

- Ovo nije prvi put da mi netko podmeće na imanju. Proteklih godina sam u kukuruzištu pronalazio razne metalne šipke koje su ondje namjerno postavljene da mi unište kombajn. No, ovog puta me je netko očito želio likvidirati. Bombe su namjerno podmetnute. Morale su biti obješene za stabljiku kukuruza. Netko me žarko želi ubiti - rekao je poljoprivrednik.

Portalu Bjelovar.live otkrio je i kako je šteta na kombajnu barem stotinu tisuća kuna. Sve gume su sasječene, prsnulo je vjetrobransko staklo, a uništeni su podvozje, diferencijal i hidromotor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:27