HOROR U OBITELJI

PET GODINA TERORA: NASILNOM VARAŽDINCU ODREĐEN ISTRAŽNI ZATVOR Sustavno je premlaćivao i silovao svoju tri godine mlađu izvanbračnu suprugu

Ilustracija
 Profimedia, HANZA MEDIA

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu odredila je jednomjesečni istražni zatvor 48-godišnjem hrvatskom državljaninu kojeg se sumnjiči da je pet godina vrijeđao, omalovažavao i fizički te seksualno zlostavljao svoju tri godine mlađu suprugu.

Prema priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, nasilni muškarac je od lipnja 2015. do početka ove godine pod utjecajem alkohola "često grubo vrijeđao, omalovažavao i bio fizički nasilan" prema izvanbračnoj supruzi, a unatrag tri godine prema njoj je počinio i teška kaznena djela protiv spolne slobode.

Iako tužitelji ne navode koje je točno radnje počinio, optužit će ga za teška kaznena djela po više osnova.

Tako je optužen za silovanje i to bliske osobe, a u vezi s drugim stavkom članka Kaznenog zakona koji tereti one koji djelo protiv spolne slobode počine prema "žrtvi posebno ranjivoj zbog dobi, bolesti, ovisnosti, trudnoće, invaliditeta ili teške tjelesne ili duševne smetnje.

Okrivljeniku je istražni zatvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 19:21