NEZAKONITOSTI

PETORICA IZ SPLITSKE ČISTOĆE ZAVRŠILA U ISTRAŽNOM ZATVORU Terete ih da su za odlaganje građevinskog otpada na Karepovcu uzimali mito

Ilustracija: Odlagalište otpada na Karepovcu
 Mario Todorić / CROPIX

Sutkinja istrage Županijskog suda u Splitu odredila je u četvrtak popodne istražni zatvor direktoru Čistoće Anti Aleksiću (54), voditelju odlagališta Mariu Jerkanu (38) i trojici radnika, zbog navodnih nezakonitosti kojima je to komunalno poduzeće oštećeno za 1,65 milijuna kuna, doznaje se na sudu.

Sutkinja je prihvatila prijedlog Uskoka da se petorici odredi istražni zatvor kako ne bi utjecali na svjedoke ili ponovili kazneno djelo. Šesti ranije uhićeni osumnjičenik je priznao nedjela koja mu se stavljaju na teret pa će se braniti sa slobode, kao i ostalih 29 osumnjičenih.

Ukupno 35 osumnjičenih Uskok tereti za zlouporabe položaja, poticanje na to nedjelo te davanje i primanje mita kojim su Čistoći počinili znatnu materijalnu štetu.

Sve je započelo u utorak uhićenjima i dolaskom PNUSKOK-a u Čistoću nakon čega je priveden Aleksić te voditelj i četvorica radnika s odlagališta otpada Karepovac.

Uz dvoje odgovornih koji su osumnjičenim poticateljima navodno omogućavali da na Karepovcu besplatno odlažu građevinski otpad po koji su išli službeni kamion, radnici s deponije osumnjičeni su da su za odlaganje materijala tražili mito od 150 do 500 kuna.

Sumnja se i da se na Karepovcu odlagao opasni azbest koji se tamo ne smije odlagati, kao i razni drugi građevinski i komunalni otpad koji se potom prekrivao zemljom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:19