NIZ PREKRŠAJA

PIJAN I BEZ VOZAČKE U ZAGREBU SKRIVIO PROMETNU NESREĆU Izrečena mu paprena novčana kazna i zabrana vožnje na tri mjeseca

 Niksa Stipanicev / Ilustracija / CROPIX

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola po Zagrebu i to još bez vozačke dozvole koja mu je prethodno bila oduzeta, 31-godišnjem nesavjesnom vozaču izrečena je paprena novčana kazna.

Naime, on je jutros u 2.50 sati uhvaćen kako sa 2,12 promila alkohola u krvi vozi auto koprivničkih oznaka po metropoli jer je dolaskom do raskrižja Slavonske avenije sa Ulicom Siniše Glavaševia skrivio prometnu nesreću u kojoj, srećom, nitko nije ozlijeđen.

Policajci koji su pristigli na mjesto intervencije odvezli su 31-godišnjaka prvo na otrježnjenje a potom i na Općinski prekršajni sud gdje je proveden žurni postupak u kojem je sudac vozača kaznio sa 25.800 kuna te mu odredio zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima B kategorije iduća tri mjeseca. Prema optužnom prijedlogu vozač je osim zbog izazivanja prometne nesreće prijavljen i za niz prekršaja od neprilagođene brzine kretanja i nekorištenja pojasa do vožnje bez vozačke koja mu je oduzeta te vožnje pod utjecajem alkohola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:58