DOBIO PET GODINA ZATVORA

PIJAN I NAPUŠEN PRETUKAO PRIJATELJA Uhvatio ga za kosu i udarao mu glavom o pod: 'Nisam znao za sebe i odjednom sam se našao u policijskoj postaji'

 Emica Elvedji / Ilustracija / CROPIX

Nenad (21) iz Vlaislava kraj Koprivnice, koji je krajem srpnja 2017. pijan i napušen zloglasnim osvježivačem prostora “galaxy” zatukao prijatelja Ivicu i od njega napravio teškog invalida, presudom Vrhovnog suda Republike Hrvatske osuđen je na pet godina i dva mjeseca zatvora.

Nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Varaždinu 22-godišnjak je osuđen na četiri godine i dva mjeseca zatvora, no tu je presudu nakon uložene žalbe Vrhovni sud ukinuo i povećao Nenadu kaznu zatvora za godinu dana, piše portal Podravski.hr.

Kako mu je sad objedinjena kazna viša od pet godina, odmah će morati iza rešetaka. Nasilni je Nenad 20. srpnja 2017., između ponoći i 1.30 sati, najprije snažno ošamario Ivicu, nakon čega je ovaj zateturao i glavom udario u štok vrata kuće u kojoj su se nalazili. Nesretnik je pao na pod, a nasilnik ga je nekoliko puta nogama i rukama udarao po glavi.

No to očito nije bilo dovoljno. Bespomoćnog poznanika uhvatio je za kosu i bez prestanka mu udarao glavom o pod. Ivica je bez svijesti u lokvi krvi ležao na podu obiteljske kuće. S osobito teškim ozljedama prebačen je u bolnicu, a preživio je samo zahvaljujući hitnoj intervenciji liječnika. Ivica je od Nenadovih udaraca završio u moždanoj komi zbog čega je ostao djelomično nepokretan.

Nenad mu je slomio vanjski dio desne očne šupljine, zadobio je višestruke prijelome sinusa desne strane gornje čeljusti s krvarenjem u sinuse, slomljena mu je desna kost lica, tri zuba, razderana mu je koža iznad desnog oka, gornjeg desnog kapka, brade i desne strane lica. U svojoj obrani Nenad je rekao kako je s bratićem pušio galaxy (zloglasni osvježivač prostora - sintetsku marihuanu).

- Ivica je došao i ponavljao da je imao odnos s mojom sestrom. Rekao sam mu da ćemo to riješiti sutra. Išao sam zapaliti joint, pušio sam i odjednom pukao. Nisam znao za sebe, odjednom sam se našao u postaji - rekao je optuženi Nenad, a prenosi Podravski.hr.

- Pitao sam policajce što sam napravio, a kad su mi rekli da sam istukao Ivicu, nisam vjerovao i iskreno mi je žao. Tek kasnije mi se počeo vraćati film, no svejedno se ne sjećam ničega. Galaxy sam pušio cijeli dan, a navečer smo pili bambus. To se dogodilo odjedanput. Kad sam popušio zadnji joint za koji sam mislio da će me smiriti, više se ničega ne sjećam. Kao da sam nestao s lica zemlje - dodao je optuženi Nenad koji je prema vlastitu priznanju ovisnik o galaxyju.

Osim toga, bio je pod utjecajem alkohola od 1,87 promila. Svjedokinja na suđenju rekla je kako je Ivica tijekom cijele večeri provocirao Nenada i govorio kako mu je "j…o" sestru.

- To je više puta ponovio, a Nenada je to jako naljutilo. I ja bih se tako osjećala. Naime, sestra mu ima samo 15 godina. Kad mu je zadnji put rekao da mu je j…o sestru, Nenad je do kraja poludio - izjavila je svjedokinja i potvrdila kako je Nenad pušio galaxy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:22