SUD DONIO ODLUKU

PIJAN PROŠAO KROZ CRVENO NA NAJPROMETNIJOJ ZAGREBAČKOJ CESTI I USMRTIO MOTOCIKLISTA Darko K. dobio tešku kaznu zbog izazivanja prometne nesreće

 
Županijski sud Zagreb
 Bruno Konjević / Hanza Media

Nepravomoćnom presudom zagrebačkog Županijskog suda 41-godišnji Darko K. osuđen je na četiri godine i šest mjeseci zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginuo motociklist Goran Š.

Nesreća se dogodila 10. studenog 2017. godine na Ljubljanskoj aveniji na križanju s ulicom Milana Rešetara kod Super Konzuma u Španskom. Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Zdravka Majerovića proglasilo je optuženog Darka K. krivim da je izazvao tešku prometnu nesreće u alkoholiziranom stanju, nepropisno skrećući ulijevo i prolazeći kroz crveno svjetlo na semaforu.

Naime, kako je utvrđeno tijekom dokaznog postupka, Darko K. imao je 1,15 promila alkohola u krvi kada je upravljao VW Polom vinkovačke registracije Ljubljanskom avenijom u smjeru istoka. Krećući se južnim kolnikom u traci za ravno, optuženi vozač je na spomenutom križanju odlučio skrenuti ulijevu prema sjeveru u Ulicu Milana Rešetara.

Pritom je u križanje ušao dok je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svjetlo na semaforu. Kada je došao do sredine sjevernog dijela križanja, na prednji dio njegova Pola naletio je motociklist Goran Š. koji se Kawasakijem ZR 750 kretao u smjeru zapada ulazeći u križanje dok je za njegov smjer bilo upaljeno zeleno svjetlo na semaforu. Nesretni motociklist je usljed naleta odbačen preko Pola te je pao na tlo i zadobio izuzetno teške ozljede kojia je podlegao sat vremena kasnije u bolnici.

Optuženom Darku K. uz spomenutu zatvorsku kaznu izrečena je i petogodišnja zabrana upravljanja motornim vozilima koja počinje teći po izdržavanju kazne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:52