UBILA STUDENTICU

PIJANA VOZAČICA KOJA JE POKOSILA DJEVOJKU OSTAJE IZA REŠETAKA: Policija dovršila kriminalističko istraživanje i protiv nje podnijela kaznenu prijavu

 Facebook

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakinjom Ivanom Tenom Gotovac Soldić, koju se sumnjiči da je 23. listopada u Splitu izazvala prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala 19-godišnjakinja Marija Ćorić iz Čapljine, nakon čega je vozilom pobjegla s mjesta događaja, objavila je splitska policija.

Protiv nje je podnesena kaznena prijava, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći. Dovedena je pritvorskom nadzorniku.

Kako smo ranije izvijestili, zaposlenica HAC-a Gotovac Soldić i ranije je imala slične probleme s vožnjom u alkoholiziranom stanju, a u međuvremenu cure i novi detalji tragedije koja je šokirala Split.

Dakle, u utorak navečer 38-godišnjakinja je vozila Audi A3 splitskih registracijskih oznaka te se oko 21.25 sati spuštala Poljičkom cestom iz smjera Splita 3 prema središtu grada. Prema zasad nepotvrđenim iskazima svjedoka, navodno se "utrkivala" s jednim taksi vozilom tako da ga je pretjecala i ubacivala se ispred njega.

Baš to zadnje ubacivanje, neposredno prije semafora na raskrižju Poljičke ceste i Ulice Put iza Nove bolnice bilo je kobno za nesretnu djevojku iz Čapljine. Ona je prelazila na pješačkom prijelazu dok joj je bilo upaljeno zeleno svjetlo, a pijana je vozačica projurila dok joj je za njen smjer kretanja bilo upaljeno crveno svjetlo.

Moćni Audi A3 toliko je silovito svojom prednjom desnom stranom udario nesretnu studenticu dok je bila u srednjem prometnom traku (od tri koliko ih vodi prema gradu) da je ona odbačena desetak do petnaest metara daleko.

Na mjestu nesreće uopće nisu uočeni tragovi kočenja, pa se, dok prometno vještvo ne bude dovršeno, može samo pretpostavljati kojom je brzinom Audi doletio. No, gotovo je sigurno da je pijana vozačica "nagazila" gas vozeći dosta više od dozvoljenih 60 kilometara na sat.

Nakon što je doslovno "pomela" pješakinju, vozačica je pobjegla s mjesta nesreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:59